Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że jak ja chcę wziąć kredyt np na auto to muszę spełnić tysiunc wymagań, a jak ktoś przypadkiem znajdzie mój dowód na ulicy to nagle może sobie dupnąć na mnie kredycik jakby to było kupienie wody mineralnej xD
#polska #pytanie
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Logan00: no to czemu regularnie sie slyszy ze ktos na kogos wzial kredyt i zeby pilnowac swoich danych

Bo roznica jest taka ze ci co to robia ida do parabankow czy chwilowek. A ze wszyscy wiedza ze to lichwa i zlodziejstwo to normalny czlowiek raczej stara sie tego unikac i idzie do banku gdzie masz juz teoche biurokracji.

Stad tak latwo wziac kredyt na twoj dowod, bo zlodziej nie idzie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@Gviazdor: załóż sobie kartę kredytową i używaj zamiast gotówki wszędzie gdzie się da i spłacaj zawsze 100%, jesteś jakby jedną wypłatę do przodu i dobry scoring się robi z automatu, ja parę miesięcy temu założyłem i już mi mBank wyświetla co miesiąc kwoty kredytu 120-150K od ręki
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Gviazdor: Wez sobie pożyczkę w vivus, zero weryfikacji ani niczego, numer konta i pitos 5 minut później na koncie. Dokładać sobie możesz do pożyczki bez żadnego słowa, dwa kliknięcia
  • Odpowiedz
Jak to jest, że jak ja chcę wziąć kredyt np na auto to muszę spełnić tysiunc wymagań,

@Gviazdor:

nie wiem, jakie tysiunc wymagan musisz spelnic, ale jak przyszedlem do banku z dowodem osobistym, to pol godziny pozniej wyszedlem z kredytem na 100k...
Nowy klient
  • Odpowiedz
@Logan00: Kogoś z kredytem nie znam, ale kuzyn potrafił mieć nieprzyjemności przez chyba łącznie 2 lata odkąd zgubił dowód. Ktoś zakładał na niego konta na olx i sprzedawał jakiś sprzęt elektroniczny mimo że zgłosił na policję że zgubił dowód na następny dzień. Przez dwa lata miał wizyty policji i najlepsze... Ludzi którzy przyjeżdżali mu do domu żeby im oddał pieniądze z olx
  • Odpowiedz
@Logan00: kiedyś mój dowód został ukradziony. Najpierw było kilka pożyczek w parabankach. Po kilku miesiącach zaczęły się pożyczki w dużych bankach. A po około dwóch latach okazało się że komuś na ten dowód, w jakimś samorządzie po drugiej stronie polski, założono bezczelnie firmę i firma wzięła kredyt na m.in. samochód
  • Odpowiedz
@ImNewHere: O ile pamiętam wziąłem na początek 1,5k, później dodatkowo wziąłem 700 zł.

Zero weryfikacji, zdjęć dowodu nie trzeba wysyłać, tylko PESEL.
  • Odpowiedz