Aktywne Wpisy
BoroPrimorac +57
Za Tuska wyjechałem do Anglii do pracy żeby nie pracować za 5 zł/h i móc utrzymać rodzinę… choć rozłąka mogła zagrozić tej rodzinie
Za PiS zabieram żonkę do Londynu na długi weekend z okazji jej urodzin
Taka „mała” różnica
#bekazpisu #bekazopozycji #polityka
Za PiS zabieram żonkę do Londynu na długi weekend z okazji jej urodzin
Taka „mała” różnica
#bekazpisu #bekazopozycji #polityka
siodemkaxx +191
proszę bardzo jaki piękny wysryw nr 1 w gorących, z ponad 300 plusami https://wykop.pl/wpis/70955883/a-ja-pamietam-jak-bylo-rok-temu-polskie-mlyny-swie
użytkownika @mango2018 odpisuje tu bo oczywiście wrzuca wszystkich rolników na czarną bo taki ma przykaz pewnie z partii
nagonka na rolników trwa w najlepsze bo jako jedyna grupa społeczna ośmieliła się protestować przeciwko polityce rządu który #!$%@?ł praktycznie całe rolnictwo w ciągu pół roku od rozpoczęcia wojny przez własne działanie.
Nie rok temu polskie młyny nie świeciły pustkami,
użytkownika @mango2018 odpisuje tu bo oczywiście wrzuca wszystkich rolników na czarną bo taki ma przykaz pewnie z partii
nagonka na rolników trwa w najlepsze bo jako jedyna grupa społeczna ośmieliła się protestować przeciwko polityce rządu który #!$%@?ł praktycznie całe rolnictwo w ciągu pół roku od rozpoczęcia wojny przez własne działanie.
Nie rok temu polskie młyny nie świeciły pustkami,
200-300 zł dziennie xD za #!$%@? w polu od świtu do zmierzchu xD 7dni w tygodniu
#pracbaza #praca #zarobki
POTĘŻNA wypłata
A wyliczenia ile koszyków zbierzesz jak dla robota
Matematykę zostawiają pracownikom (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Jeszcze pod namiotem właściciele płaku płaku, że coraz
No, ale truskawek nie polecam, sam pamiętam jak za gnoja na jagody jeździłem xDDDDDD
Większość tylko marudzi i liczy na socjal
Pod koniec dnia się zwinąłem, mimo iż Janusz nalegał żebym został xD bo chyba nikt mu nie chciał tego zbierać. Ba, sami Ukraińcy mówili że truskawki to badziew i lepiej zbierać Czereśnie, Wiśnie.
Nazajutrz chodziłem połamany.
@vartan: Chyba mamy pierwszego plantatora :D To, że praca nie wymaga kwalifikacji to nie oznacza, że można poniżać pracownika i płacić mu grosze. Za granicą 50 na godzinę jest całkiem realne i o dziwo znajdują się ludzie, którzy specjalnie wyjeżdżają na zbiory.
Tylko na 50 to trzeba coś wiedzieć, umieć, a nie truskawki zbierać. Za granicą - ok. Trzeba jechać zatem.
@vartan: bo jakim kosztem? Jak ktoś pracuje wydajnie, to może dniówka jest dobra, ale to praca sezonowa i daje w kość, no i ta dniówka to zwykle nie z 8h. W czasie gdy Biedronka czy McD płaca na rękę po kilkanaście złotych za godzinę i jest mnóstwo wolnych miejsc, to nawet
Myślałem wtedy, że jestem ukraińskim milionerem)))
A teraz aplikuje do projektu gdzie są jeszcze lepsze stawki i dodatkowo praca zdalna. A jestem tylko studenciakiem z dobrą znajomością angielskiego.
Kiedy? Bo jak 2007 to spoko, ale niektórzy myślą że pensje przez dekady stoją w miejscu
Komentarz usunięty przez autora
Wystarczy nie pić, nie jeść, nie spać i pracować 7 dni w tygodniu i po podstawówce mam 8k!
A wy co magistry, nadal marne 3k w biurze?
uwaga - korona jako gówniarzowi mi z tego powodu nie spadła, zawsze to hajs na swoje pierdoły, a głównie zbierały tam właśnie dzieciaki albo emerytki którym się nudziło w domu