Aktywne Wpisy
ataeB +13
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
lajsta77 +197
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
200-300 zł dziennie xD za j-----e w polu od świtu do zmierzchu xD 7dni w tygodniu
#pracbaza #praca #zarobki
Większość tylko marudzi i liczy na socjal
Pod koniec dnia się zwinąłem, mimo iż Janusz nalegał żebym został xD bo chyba nikt mu nie chciał tego zbierać. Ba, sami Ukraińcy mówili że truskawki to badziew i lepiej zbierać Czereśnie, Wiśnie.
Nazajutrz chodziłem
@vartan: Chyba mamy pierwszego plantatora :D To, że praca nie wymaga kwalifikacji to nie oznacza, że można poniżać pracownika i płacić mu grosze. Za granicą 50 na godzinę jest całkiem realne i o dziwo znajdują się ludzie, którzy specjalnie wyjeżdżają na zbiory.
Tylko na 50 to trzeba coś wiedzieć, umieć, a nie truskawki zbierać. Za granicą - ok. Trzeba jechać zatem.
@vartan: bo jakim kosztem? Jak ktoś pracuje wydajnie, to może dniówka jest dobra, ale to praca sezonowa i daje w kość, no i ta dniówka to zwykle nie z 8h. W czasie gdy Biedronka czy McD płaca na rękę po kilkanaście złotych za godzinę i jest mnóstwo wolnych miejsc, to
Myślałem wtedy, że jestem ukraińskim milionerem)))
A teraz aplikuje do projektu gdzie są jeszcze lepsze stawki i dodatkowo praca zdalna. A jestem tylko studenciakiem z dobrą znajomością angielskiego.