Aktywne Wpisy

JoeGlodomor +141
Jak to jest, że wielu facetów tak się oburza na wybór Ciri jako protagonistki w nadchodzącym Wiedźminie, bo niby nie mogą się wczuć w postać żeńską. Ale za to bez problemu mogą się wczuć w legendarnego zabójcę potworów czy innych superbohaterów w grach, jak są tylko spoconymi grubasami grajacymi w gierki.
#gry
#gry

jegertilbake +93
Sprzedaż czasu liniowo za pieniądze to niewolnictwo z dodatkowymi krokami
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
źródło: image-50
Pobierz

@veldrinn: płci kulturowych jest więcej niż dwie. Tu nie ma żadnego szuryzmu.
@veldrinn: już pomijając ten typowy whataboutism to przecież to jest fakt, że płeć kulturowa a płeć fizyczna to dwie różne rzeczy i ignorancją jest sprowadzanie tego do "dziś jestem kobietą a jutro pingwinem" tak jak to prawactwo ma w zwyczaju.
inna sprawa to szkodliwość głoszenia różnych tez. nie słyszałem żeby jakiś wysoko postawiony lewak nawoływał do zabijania tych nieprawomyślnych
@Mizofonik: @advert: Jakich naukowców? Absolwentów gender studies? "Pleć kulturowa" we w obecnym rozumieniu to to też wymysł "postępowców". Ale nawet jakbyśmy uznali, że spoko, może być więcej niż 2 bo dochodzą jacyś "nieokreśleni", którzy się nie wpisują w 2 podstawowe ale tego już są dziesiątki jak i nie setki. Kto
Depresja tez? No bo kto to widział, jakieś postępackie brednie. Kiedyś depresji nie było i ludzie jakoś żyli, nje?
Antyszczepionkowcy nie robią badań, tylko cherrypickingują to, co im wygodne.
@veldrinn:
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@JakovKarnic: XD
Które nie mają nic wspólnego z biologią i są po prostu próbą ujęcia w ramy pseudonauki zjawisk takich jak "chłop przebrany za babę".
@advert Różni się. Robią to z własnej kasy, więc nic mi do tego.
a depresja to nie chorobą, tylko się LEWAKOWI od dobrobytu w dupie przewraca kwiii kwiii
Kiedyś tego nie było więc kiedyś mieli rację kwiii kwiii jestem taki ograniczony, że nie potrafię uświadomić sobie, że ludzie odkrywają nowe rzeczy kwiii
@advert: mógłbyś dać jakieś artykuły do poczytania o płci kulturowej, coś co wydaje się w miarę obiektywne?
@Joginx: Odczuwanie "innej płci" jest powodowane spowodowane niepoprawnym rozwojem hormonalnym płodu lub uszkodzeniami genów. Ci ludzie nie mają na to wpływu, że czują się inaczej. Jasne, jest wiele