Wpis z mikrobloga

Dzień dobry kociarzom, to miał być kolejny atencyjny wpis z #kitku, ale po wczorajszej wizycie u weta i z racji że mija prawie miesiąc wspólnego mieszkania stwierdziłem że zacznę notować również wydatki na moje #kotyzkopalni
Można się w sumie zdziwić, że zwykłe dachowce, a generują tyle wydatków. Bazując na historii z allegro oraz wyciągowi z mojej karty mogę to całkiem dokładnie rozpisać. O dziwo koty nie tylko żrą i srają ale bardziej wymagają opieki weterynaryjnej:

suma 1272
akcesoria 438
jedzenie 146
żwirek 114
zdrowie 434

Wczoraj dla przykładu pan kitek został komisyjnie uznany za osowiałego i jakiegoś dziwnego, więc heja do weta. 80 zeta zrobiło podobne heja opuszczając moje konto, no ale za to po aplikacji medykamentów odżył w ciągu godziny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale kolejne wizyty zaplanowane na jutro i piątek, więc zaś skrobnie kieszeń :/

Mam nadzieję, że jak ktoś ma rasowe #koty to mi nie powie że one są tańsze xD
sherkhaan - Dzień dobry kociarzom, to miał być kolejny atencyjny wpis z #kitku, ale p...

źródło: comment_1588660258qreFRSxMCMDQ544KXADpKR.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sherkhaan: Z kilku jest tak, że im więcej wiesz o kotach, tym więcej na nie wydasz. Miałem kiedyś kota z białaczką i od tamtej pory wszystkie swoje na to badam i szczepię. Nie raz ze znajomą ściągałem jej kota z asfaltu, a raczej to co po nim pozostało i od tamtej pory moje wszystkie chodzą na szelkach, a ja muszę kupować sobie jakieś pierdoły, żeby wszędzie za nimi wejść i
  • Odpowiedz
@Berezowski: suchą też daje ¯\_(ツ)_/¯
kiedyś na wykopie mialem nawet wykład że dręczę kota dając mu karmę która ma tylko 55% mięsa, nie wiem w sumie dlaczego skoro ta którą podjada w międzyczasie ma 75% ale co się naczytałem to moje
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Deska_o0: ekhm dajesz mu suchą, do tego do tego ludzkie jedzenie, które ma w składzie sól. Zróbb mu badania krwi, bo mu naprawdę siądą kotu nerki i wątroba. Jeżeli mnie nie wierzysz zapytaj weterynarza o sól
  • Odpowiedz
do tego ludzkie jedzenie, które ma w składzie sól.

@Green81: co? xD
Nie dość że nie dostaje "ludzkiego" jedzenia to soli tak jak ja nie tyka. Chyba że surowa polędwica to "ludzkie jedzenie zawierające sól" xD
  • Odpowiedz
@Green81: moim jedzeniem nie jest wcale zainteresowany, bardziej przy gotowaniu poprzeszkadzac i wysepic trochę mięsa czy żółtko od teściowej , ale nie przetworzonym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A o nerki jestem spokojny bo potrafi wypić litr wody dziennie
  • Odpowiedz