Aktywne Wpisy
fmxfenix +716
Mireczki kto może wspomóc nawet drobną kwota będę wdzięczny, jak nie możesz wspomóc finansowo to podbij post, udostępnij, z góry dziękuję! (づ•﹏•)づ. https://www.siepomaga.pl/lukasz-klechowicz?fbclid=IwAR27UcG436ahUpledCtRkw4ghOQ_Ggk7_9HHmcPOQv_laUovZSrrCgrGfAk
DziobakPan +1
Siema Mirki, jestem studentem na 3 roku informatyki na politechnice i dorabiam sobie jako programista na pół etatu. Dostałem propozycję przejścia na cały etat za dosyć sporą podwyżkę (po podwyżce prawie 10k brutto) i innymi benefitami, co oczywiście wiąże się z rzuceniem studiów. Problemem jest to, że przyszłość firmy nie jest w 100% pewna. Co byście zrobili na moim miejscu? Zrobić inżyniera dla spokoju czy #!$%@?ć te studia? #studia #studbaza #praca #
Co wybrać?
- Skończyć studia 81.0% (472)
- Rzucić studia 19.0% (111)
#bojowkapiekarska #chleb #chlebdomowy #pieczzwykopem #sniadanie #dziendobry #chwalesie #jedzenie
Miękisz powinien być w miarę jednorodny, a pęcherzykowatość jednolita w całym bochenku. Jeżeli chleb sprężynuje i się nie skleja, to jest git.
Są oczywiście takie wypieki jak ciabatta, pizza itd, które mogą mieć dużo ogromnych, nieregularnych pęcherzyków, ale te chleby którymi
Mireczki, dajcie przepisy na te chlebki! Chętnie wypróbuję!
- 55g dokarmionego zakwasu (u mnie pszenny)
- 9g soli
- 350ml cieplej wody
Wymieszać wszystko ze sobą
- 400g mąki pszennej 720
- 100g mąki pszennej pełnoziarnistej
Zagnieść ciasto, zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ~3-4h (co 40 min zwijam na zakładkę), później na 8-10h do lodówki
Rano nagrzewam piekarnik z naczyniem żeliwnym (na ok. 220 stopni, ale to zależy od piekarnika, mój jest turbo stary
kogos glowa od gory