Wpis z mikrobloga

@MatexN mam taki lub bardzo zbliżony model. Dla mnie duży minus to konieczność mycia ręcznie wężyka od spieniania, miałem wcześniej nivone i nie trzeba było tego robić, na szczęście pije espresso a kapuczina to tylko dla gości :) Bluetooth użyłem chyba raz. Reszta na plus, mam ponad rok i działa
  • Odpowiedz
@debenek: A ten model bez bt, bo dla mnie zbędna rzecz.
Ja tylko mleczne pije, bardzo często trzeba wężyk myć i jest to bardzo upierdliwe?
Dziennie minimum 4 kawy mleczne, przy epidemii z 6-8 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MatexN u mnie te mleczne to rzadkość, czasem różowa plus goście, generalnie musisz umyc jak zamierzasz wyłączyć ekspres bo może zaschnąć, ja to robiłem po każdej kawie
  • Odpowiedz
@debenek: A mógłbyś wrzucić jaki masz konkretny model, bo niby tutaj funkcje czyszczenia są automatyczne w nim tego systemu mlecznego i porównam jak to w twoim modelu wygląda.
  • Odpowiedz
@MatexN mój wygląda identycznie jak na zdjęciu, system mleka ma oczywiście system czyszcenia ale nie dotyczy to tego wężyka. w ekspresie nivona ten wężyk wpina się do podstawy i system go sam płuka, tu trzeba odpiąć i wypłukać ręcznie
  • Odpowiedz
@debenek: trochę jak czytam to ludzie narzekają na ten system mleczny, tzn zdania podzielone pół na pół, a jak oceniasz jakość kaw, czyszczenie i wrażenia z użytkowania?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@MatexN: Cena adekwatna do tego co ma w środku. Przy kilku kawach mlecznych dziennie, nie trzeba wężyka płukac po każdym użyciu, mleko nie psuje się tak szybko. Pamiętaj też o regularnym serwisie uszczelek i będzie git.
  • Odpowiedz
@MatexN: Pewnie, że nivona o wiele lepsza. Masz tutaj NIVONA 759 z kodem rabatowym: EKSPRESDODOMU jest 7% zniżki plus 1kg kawy i 3 lata gwarancji. Wężyk czyści sie automatycznie więc wygoda w użytkowaniu, a i naprawdę smaczna kawa wychodzi jak na pełen automat
  • Odpowiedz
@wyrrrrwaaaa: Dzięki, zastanawiam się jeszcze nad modelem 756 bo widziałem, że całkiem niedawno latał nawet po 1999zł a to już duża różnica cenowa. Ale nie wiem czy teraz na jakieś fajne promki można liczyć.
Na pewno wiem, że wezmę jakąś nivonę z seri 7xx.
  • Odpowiedz
@MatexN z krupsami jest pelno problemow, poczytaj opinie, albo cos cieknie (chociazby przytoczony wyzej serwis uszczelek xd) albo cos sie zatyka, do tego nie mozesz wyciagnac jednostki zaparzania, 756 za 1999 to dobry deal, 759 i 779 juz nie, w podobnej cenie na promo znajdziesz melitte ci touch (2699 w euro) a potrafi robic 2 mleczne na raz, w ostatecznosci masz jeszcze passione ot za 2199 (praktycznie to samo co 756,
  • Odpowiedz
@jempierozki: Akurat 11.04 otworzyłem link xD
On był za te 2,7k?
Ten system mleczny w nim nie jest jakiś ciężki do utrzymania i upierdliwy w myciu?
W nivonie ta rurka mi się bardzo podoba.
  • Odpowiedz
@jempierozki: kwiii że też przegapiłem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
sam mam teraz melitte i mimo, że ten ekspres jest stary jak świat to kawkę robi super ale niestety lubi sobie randomowo spuścić wodę, nie zrobić kawy itp. a już parę razy był naprawiany więc czas na coś nowszego
  • Odpowiedz