Aktywne Wpisy
xyperxyper +80
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Konkretnyknur +101
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
W każdym razie, ciekawy jestem wyniku badania. Wiem tylko tyle, że moja rodzina od co najmniej kilku pokoleń mieszkała w centralnej Polsce, mam ukraińsko brzmiące (choć spolszczone) nazwisko.
Jeśli jesteś ciekawy czy warto zapłacić $40 za test i co da się wyczytać z naszego DNA to zapraszam do plusowania tego wpisu, osoby pulsujące zawołam za 3-4 tygodnie kiedy będą wyniki.
Co więcej, nieprzetworzone dane zamierzam wrzucić do kilku innych portali które na ich podstawie pokażą więcej ciekawostek, więc będzie to też przegląd możliwości innych narzędzi.
#dna #nauka #ciekawostki #genealogia
Właściwie to płacisz im za to żeby sprzedali twoje DNA komukolwiek kto zapłaci.
https://www.cbc.ca/news/technology/dna-ancestry-kits-twins-marketplace-1.4980976
Jak można być tym rozczarowanym ?
Geny aszkenazi rządzą światem :D
@actian: i co, sklonuja spierdoxa czy zrobia koronowirusa specjalnie pod jego dna?
@zielonzielon:
A od kiedy Polska nie może być też krajem Polaków żydowskiego pochodzenia? Polska to nie własność tylko i wyłącznie Polaków pochodzieni słowiańskiego. Polska była zawsze wielonarodowa.