W listopadzie zamówiłem sobie pakiet do badania DNA od #myheritage, po niemal trzech miesiącach od wysłania mojej próbki dzielna Poczta Polska doręczyła przesyłkę do laboratorium. W każdym razie, ciekawy jestem wyniku badania. Wiem tylko tyle, że moja rodzina od co najmniej kilku pokoleń mieszkała w centralnej Polsce, mam ukraińsko brzmiące (choć spolszczone) nazwisko. Jeśli jesteś ciekawy czy warto zapłacić $40 za test i co da się wyczytać z naszego DNA to zapraszam do plusowania tego wpisu, osoby pulsujące zawołam za 3-4 tygodnie kiedy będą wyniki. Co więcej, nieprzetworzone dane zamierzam wrzucić do kilku innych portali które na ich podstawie pokażą więcej ciekawostek, więc będzie to też przegląd możliwości innych narzędzi. #dna #nauka #ciekawostki #genealogia
@SirMattBusby: Sam jesteś guwno ojkofobie. Wolę wspierać własny kraj niz oglądac się na jakieś pustynne nazistowskie kraje założone przez byłych agentów NKWD.
@exploti Miałem u nich badanie to tam było np. o predyspozycjach na tolerancję laktozy, albo czy powinienem uprawiać sporty siłowe czy wytrzymałościowe. Tego typu rzeczy. A nie o tym skąd są moi przodkowie. Chyba że ty masz jakiś specjalny pakiet
@zielonzielon: wlasny kraj xD guwno bolzga gdzie zadza tak swietni ludzie ze przez 123 lata jej na mapie nie bylo xD wyskoczyles z jakiejs piczy przez przypadek i to bedzie definiowac ze to TWOJ KRAJ xD beka z tego
Pół roku temu miałam dość ciekawa sytuację. Po jakimś roku bez logowania na stronie my heritage chciałam sprawdzić czy są jakieś nowe powiązania z moją babcią. Pogrzebałam, pogrzebałam. Nie ma nic nowego. Wylogowałam się. Po chwili telefon. Wyświetla sie, że jest to nr z USA. Odebrałam z myślą że to wujek (mieszka w Kanadzie, może sobie pojechał na wycieczkę)
Nie polecam tego gówna. Miałem godne nazwisko zakończone na -wski a dziadkowie mieli dużo ziemi. Liczyłem na dobre, szlacheckie geny. Chciałem być legit sarmatą szlachcicem.
#!$%@?. Z dwóch stron po horyzont sami Żydzi. W życiu nie byłem tak rozczarowany. I to jest 100% truestory.
@exploti: A tak w ogóle, pomijając już inne kwestie, to nie można zapłacić anonimowo albo na słupa? A weź użyj karty prepaid albo płatności z tymczasowego telefonu.
@zielonzielon: Spokojnie, izraelska firma zapewne wciska komu popadnie, że mają żydowskich przodków ( ͡°͜ʖ͡°) Może uznali cię za przydatnego do wzbogacenia swojej puli? Nie dostałeś jeszcze żadnej oferty matrymonialnej albo jakiejś aplikacji Jewish Dating?
@KawaJimmiego: Jeszcze nie. Ostatnio jedna dziewczyna zagadała do mnie na siłowni o czym pisałem na mirko, ale to Polka. Chyba że to jakaś dziwna operacja Mossadu i wszystko jest ukartowane.
W każdym razie, ciekawy jestem wyniku badania. Wiem tylko tyle, że moja rodzina od co najmniej kilku pokoleń mieszkała w centralnej Polsce, mam ukraińsko brzmiące (choć spolszczone) nazwisko.
Jeśli jesteś ciekawy czy warto zapłacić $40 za test i co da się wyczytać z naszego DNA to zapraszam do plusowania tego wpisu, osoby pulsujące zawołam za 3-4 tygodnie kiedy będą wyniki.
Co więcej, nieprzetworzone dane zamierzam wrzucić do kilku innych portali które na ich podstawie pokażą więcej ciekawostek, więc będzie to też przegląd możliwości innych narzędzi.
#dna #nauka #ciekawostki #genealogia
Komentarz usunięty przez autora
No nie tym razem. Jednak uważaj:
https://www.wykop.pl/link/4628871/trzy-firmy-trzy-probki-genetyczne-od-jednej-osoby-trzy-rozne-wyniki
https://gazetakrakowska.pl/tatus-mowi-sprawdzam/ar/177228
Pogrzebałam, pogrzebałam.
Nie ma nic nowego.
Wylogowałam się.
Po chwili telefon. Wyświetla sie, że jest to nr z USA.
Odebrałam z myślą że to wujek (mieszka w Kanadzie, może sobie pojechał na wycieczkę)
@zielonzielon: ( ͡° ͜ʖ ͡°)