Aktywne Wpisy

M83_ +49
6 miesięcy stażu
Trt (500mg tygodniowo)
Wstawałem o 4 rano jak każdy spał (nie wiem po co)
Kreatyna 5 gram (w dni kościelne)
#silownia #mikrokoksy
Trt (500mg tygodniowo)
Wstawałem o 4 rano jak każdy spał (nie wiem po co)
Kreatyna 5 gram (w dni kościelne)
#silownia #mikrokoksy
źródło: image_picker_F46D1AC5-D9BC-4CC2-BF28-80B00760C2AA-51115-000036B9C3508A11
Pobierz
Kris26 +147
źródło: 1000000093
Pobierz

źródło: comment_U77KAiwGkocesPQTACR7JBtLGTpjsWAE.jpg
PobierzDlaczego niby wyciskanie z mostkiem to nie wyciskanie? Co z zawodami? Co z obręczą barkową?
Tak jak piszę @churagan: nie chodzi o mostkowanie, tylko od oderwany tyłek.
Nie wiem jak u was ale u mnie to plaga, co drugi tak wyciska swoje 110kg i cieszy się, że silny jak tur.
spytałem w komencie Owce z WK czemu tak robi, to odpisali że dla niego: siła>technika xD
machali tam ze 120 po kilka razy na którymś filmie.. ale nikt normalny nie robi tak z małym ciężarem..
Z drugiej strony szkoda chłopka, formę ma dobrą a z takim podejściem długo nie powalczy. Martwe też robili na okrągłych plecach.
@Sarza01: Elegancki wynik, ale ja wolę mieć te 50kg mniej, osiągać te 85% możliwości i mieć zdrowy kręgosłup. Nie startuje w zawodach, żeby to miało jakieś znaczenie.
Z drugiej strony kilka miesięcy temu wynająłem trenera do ułożenia treningu i jak on mi kazał wyciskać bez mostka (który akurat robiłem prawidłowo) bo to niebezpieczne dla kręgosłupa i robić przysiady używając wysokości ławki jako boxa to też szybko mu podziękowałem za współpracę.
Mostkowanie jest czymś dobrym dla barków (i wyników siłowych) ale stwarza większe ryzyko kontuzji pleców. Większość opinii (i ja też ją podzielam), że to ryzyko jest relatywnie małe, ale jednak jest.
Z przysiadami też są różne szkoły. Można robić je z tzw boxa, można robić połówki, można robić Ass To The Grass i nie ma zgody co jest bezpieczne, a co nie.