Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

NaglyAtakGlazurnika +236
Jak macie raka lub poważną chorobę, nie liczcie na NFZ.
53 minuty próbowałem się dodzwonić do rejestracji szpitala wojskowego we Wrocławiu. Byłem 13 jak zadzwoniłem. Po 53 minutach kiedy połączenie przerwano byłem 9.
Płać grzecznie składkę zdrowotną i zdychaj jakbyś chciał z niej skorzystać( ͡° ͜ʖ ͡°).
#wroclaw #medycyna #zdrowie
53 minuty próbowałem się dodzwonić do rejestracji szpitala wojskowego we Wrocławiu. Byłem 13 jak zadzwoniłem. Po 53 minutach kiedy połączenie przerwano byłem 9.
Płać grzecznie składkę zdrowotną i zdychaj jakbyś chciał z niej skorzystać( ͡° ͜ʖ ͡°).
#wroclaw #medycyna #zdrowie
źródło: Screenshot_20250903-115145__01
Pobierz




To jest dla mnie po prostu hit miesiąca... Możecie wykonać ten przepis zupełnie carnivore-friendly, spód jest wykonany wyłącznie ze składników pochodzenia zwierzęcego. Moim zdaniem, taka pizza jest dużo smaczniejsza niż fat head. Ekstremalnie sycące, smaczne, mięsne... robimy!
CO KUPIĆ
na ciasto
- 400 gramów mielonego kurczaka/indyka
- 30 gramów tartego twardego sera (parmezan, grana padano, itp.)
- 2 jajka
- dowolne przyprawy
dodatki:
- dowolne, u mnie mozarella, przecier pomidorowy, salami, bekon, oliwki, cebula
JAK ZROBIĆ
- praca składa się z kilku etapów, ale jest prosta
- nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
- na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładamy równomiernie rozdrobnione mięso i pieczemy około 10 minut; chodzi o to, żeby się trochę podsuszyło i nie było surowe
- po 10 minutach wyjmujemy mięso i podwyższamy temperaturę piekarnika do 260 stopni,czy ile tam macie, na maksa
- przekładamy mięso do miski, niech trochę ostygnie
- po ostygnięciu dodajemy starty twardy ser i jajka, mieszamy
- ciasto nie będzie jednolitą zbitą masą,ale to nic
- układamy nasz spód: ja używam dna od tortownicy, żeby mieć fajny okrągły kształt; tutaj kluczem jest szczelne wypełnienie naszej formy i MOCNE PRZYKLEPANIE MASY; tłuczemy aż będzie wszystko zbite i dokładnie połączone
- wkładamy spód do nagrzanego piekarnika na jakieś 10 minut
- wyjmujemy, nakładamy wybrane dodatki i wkładamy na ostatnie 10 minut na wysoką temperaturę
- you're welcome
#50obiadowchallenge #keto #dieta #gotujzwykopem #carnivore
źródło: comment_ItqZ8JG0fZPOjQXquzYF3Re60AiKqi1k.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
Też się z tym spotykam właśnie, jedyne racjonalne wytłumaczenie jakie mi przychodzi do głowy to że keto zmusza do samodzielnego gotowania. I jeżeli ktoś ostatnie 5 lat leciał na lasagni z biedronki i kebsach to każda jego własna kreacja wydaje się rewelacyjna - bo