Aktywne Wpisy

1X6D +46
Autko za 1200 moze udaloby sie zejsc do 1k i mialbym bolida
74plusy i kupuje
74plusy i kupuje
źródło: temp_file6659527682030958124
Pobierz
Maly_Jasio +5
#alkoholizm
Mieliście kiedyś piersiówkę? Ja miałem i to niejedna. Zawsze dostawałem w prezencie. Nigdy żadnej nie użyłem, choć w studenckich latach wydawała mi się ciekawym rekwizytem podczas np wycieczek górskich żeby gulnac sobie rum na wzmocnienie.
Dzisiaj takie myślenie wydaje mi się bardzo głupie. Nie widzę absolutnie żadnych powodów, żeby używać piersiówki. W ogóle kto wpadł na pomysł, żeby coś takiego produkować, grawerować i dawać w prezencie? W domyśle: "daje
Mieliście kiedyś piersiówkę? Ja miałem i to niejedna. Zawsze dostawałem w prezencie. Nigdy żadnej nie użyłem, choć w studenckich latach wydawała mi się ciekawym rekwizytem podczas np wycieczek górskich żeby gulnac sobie rum na wzmocnienie.
Dzisiaj takie myślenie wydaje mi się bardzo głupie. Nie widzę absolutnie żadnych powodów, żeby używać piersiówki. W ogóle kto wpadł na pomysł, żeby coś takiego produkować, grawerować i dawać w prezencie? W domyśle: "daje

Kiedy gadasz rano z babeczką z roboty - która chyba pracuje tylko dla hobby.
Ona - no ja nie gotuje w domu, tylko zamawiam jedzenie
ja - ale tak codziennie ? w sensie raz pizza, raz chińczyk, raz kebab
Ona - nie, mamy katering pudełkowy
ja - Woo to nieźle to musi kosztować
Ona - nieee, tanio to wychodzi za siebie płacę 1600 a za męża 2000
ja - no to "całkiem tanio"
Ona - no prawie tyle samo wyjdzie jak bym sama gotowała a tak to mi przywożą w pudełkach codziennie gotowe jedzenie xD
Ja jestem chyba mentalnym biedakiem bo za 3600 zł miesięcznie wyżywił bym 10 osobową rodzinę.
Po pierwsze, to musisz albo zaktualizować dane, albo iść na korki z majzy (średnia krajowa netto to okolice 4000 zł).
Po drugie - co mnie obchodzi "większość Polaków"? Wiadomo że poniekąd "luksusowa" usługa w postaci cateringu nie jest adresowana do ciecia ze stróżówki ani studenta pierwszego roku filologii klasycznej. Nie to mnie szokuje, tylko
Komentarz usunięty przez autora
Czyli niewiele mniej. Dodaj koszt dostawy w UberEatsie - bodaj 7 czy 8 złotych - bo i o nim pisałem (co niestety umknęło wtórnym analfabetom powyżej) i coraz bardziej zbliżamy się do tych 60. Ale niech to nawet nie będzie 60, tylko 50 albo 46,89 - nic to nie zmienia w kontekście
@miki4ever: Jak rozumiesz jedzenie kiepskiej jakości, a jak wysokiej? Za 3600 zł/mc jestem w stanie kupować najlepsze warzywa, owoce, kasze, ryże, mięsa dla wielkiej rodziny i jeszcze zostanie. Rozmawiamy oczywiście o Polsce bo zaraz ktoś wyskoczy, że w "cywilizacji" to jest nic.
Jakiego rodzaju wysokiej
No to teraz żeś dołożył rudy do pieca.
Dominanta jest najmniej reprezentatywnym wskaźnikiem ze wszystkich, chyba nie bardzo wiesz jak działa :(