Aktywne Wpisy

mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ponad rok temu miałem z żoną pewien dosyć poważny problem który otarł się o rozwód. Przypadkiem znalazłem na jej telefonie wiadomości gdzie zalotnie pisała do swojego kierownika. Przy najbliższej możliwej okazji przepatrzyłem jej dokładniej wiadomości i pisała ze swoją psiapsi z pracy o tym, że ona chyba coś do niego czuje itp, że przy nim się czuje świetnie,. Wszystko jej pokazałem na screenach jakie porobiłem, delikatnie mówiąc zapytałem
Ponad rok temu miałem z żoną pewien dosyć poważny problem który otarł się o rozwód. Przypadkiem znalazłem na jej telefonie wiadomości gdzie zalotnie pisała do swojego kierownika. Przy najbliższej możliwej okazji przepatrzyłem jej dokładniej wiadomości i pisała ze swoją psiapsi z pracy o tym, że ona chyba coś do niego czuje itp, że przy nim się czuje świetnie,. Wszystko jej pokazałem na screenach jakie porobiłem, delikatnie mówiąc zapytałem

Soothsayer +48
jak już rozwinę kołhoz to zatrudnię wszystkich frenów

Kiedy gadasz rano z babeczką z roboty - która chyba pracuje tylko dla hobby.
Ona - no ja nie gotuje w domu, tylko zamawiam jedzenie
ja - ale tak codziennie ? w sensie raz pizza, raz chińczyk, raz kebab
Ona - nie, mamy katering pudełkowy
ja - Woo to nieźle to musi kosztować
Ona - nieee, tanio to wychodzi za siebie płacę 1600 a za męża 2000
ja - no to "całkiem tanio"
Ona - no prawie tyle samo wyjdzie jak bym sama gotowała a tak to mi przywożą w pudełkach codziennie gotowe jedzenie xD
Ja jestem chyba mentalnym biedakiem bo za 3600 zł miesięcznie wyżywił bym 10 osobową rodzinę.
Nie wiem dlaczego nie uwzględniasz, że raz mówimy o jednym posiłku, raz o całodniowym wyżywieniu.
To było clou tego p----------o przykładu z burgerem, to czy ten jeden konkretny posiłek kosztuje 30, 42, czy 57 nie ma żadnego praktycznego znaczenia, bo stawiamy go obok PIĘCIU INNYCH (a są jeszcze zaoszczędzone koszty gazu,
@Arrival: Bzdura.
@Dutch: to ty jesteś osobą, która wymaga poszerzenia wiedzy z zakresu matematyki i nie tylko, nie rozumiesz czym jest średnia, a czym mediana czy moda, które są w naszym kraju zdecydowanie niższe
w ostatnich latach mediana wynagrodzeń była o prawie 20% niższa niż średnia, a więc
Komentarz usunięty przez autora
To teraz sobie dziewczynko przewiń o jeden mój komentarz wyżej, zamiast mi girlsplainować to co tam wyłożyłem.
No całkiem chłodna historia, ale co to ma do
@miki4ever: Mówimy o kwocie ponad 100 zł dziennie. Serio nie wiem na co potrzebujesz tyle pieniędzy. Na żywienie się syfem by mi brakło bo głupia pizza kosztuje >30 zł i starczy dla jednej osoby.
Być może wynika to z tego, że mieszkam na podkarpaciu i u nas coś takiego jak warzywa, owoce czy lokalne mięso jest czymś normalnym i masowo dostępnym, a nie czymś za czym muszę latać po dziwnych miejscach.
Gratuluję i szczerze podziwiam. Zwłaszcza że np. duża kanapka w Subwayu kosztuje 2 dychy (30 w zestawie).
Rozumiem że pozostałe Twoje posiłki to wzorem Adama Małysza bułka, banan, serek wiejski (miejski?) i woreczek ryżu.
Nie do końca rozumiem tę ironię (?).
Do czego mam porównywać catering dietetyczny - do baru mlecznego ze zniżką studencką czy do