Wpis z mikrobloga

#pracbaza #logikarozowychpaskow
Kiedy gadasz rano z babeczką z roboty - która chyba pracuje tylko dla hobby.

Ona - no ja nie gotuje w domu, tylko zamawiam jedzenie
ja - ale tak codziennie ? w sensie raz pizza, raz chińczyk, raz kebab
Ona - nie, mamy katering pudełkowy
ja - Woo to nieźle to musi kosztować
Ona - nieee, tanio to wychodzi za siebie płacę 1600 a za męża 2000
ja - no to "całkiem tanio"
Ona - no prawie tyle samo wyjdzie jak bym sama gotowała a tak to mi przywożą w pudełkach codziennie gotowe jedzenie xD

Ja jestem chyba mentalnym biedakiem bo za 3600 zł miesięcznie wyżywił bym 10 osobową rodzinę.
  • 258
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
@jestem_wrr: ale p---------e. A potem płacz że mieszkam z kimś kogo nie znam, bolec na boku i histeria czemu mój /nasz związek się rozpadł. Taki protip właśnie robienie razem zakupów gotowanie itp jest właśnie wspólnym spędzanie czasu i generalnie życiem że sobą.
  • Odpowiedz
Dodaj koszt dostawy w UberEatsie - bodaj 7 czy 8 złotych - bo i o nim pisałem (co niestety umknęło wtórnym analfabetom powyżej)

@Dutch: „wtórny analfabeta”, którego zapomniałeś oznaczyć, a którego po cichu wywołałeś, pragnie ci zakomunikować, że dokładnie przeczytał twój wpis już wcześniej i nadal uważa, że twoja teza o burgerze za 6 dych w wawie oznacza, iż:
a) widziałeś wawę tylko na wycieczce w gimnazjum, a twoja wiedza
  • Odpowiedz
Być może wynika to z tego, że mieszkam na podkarpaciu i u nas coś takiego jak warzywa, owoce czy lokalne mięso jest czymś normalnym i masowo dostępnym, a nie czymś za czym muszę latać po dziwnych miejscach.

@Arrival: mowimy o Warszawie, nie Podkarpaciu.
  • Odpowiedz
@samuraj24: Inna sprawa, że takie żarcie jest c-----e, nawet takie z naklejką „pro eko fit”. Rozumiem, że można się tak żywic i sam tak często robię, ale na dłuższą metę to c-----a sprawa. Wiadomo, że nic nie zastąpi ciepłego własnoręcznie przygotowanego posiłku. Oczywiście pod warunkiem, że ma się jakiegoś skilla w gotowaniu.
  • Odpowiedz
@kholat1945: mam nadzieję, ze trolujesz z tą biedronką, ale nieśli nie to bardzo mu smutno z tego powodu.

Proszę Cię zrób sobie i żonie dobrze i kupuj choćby mięso od rzeźnika, bo w biedrze jest bardzo złe.
  • Odpowiedz
mowimy o Warszawie, nie Podkarpaciu.

@miki4ever: Nie zauważyłem, żeby ktoś wspominał miasto. W takim razie przykro mi, że za normalne jedzenie musicie płacić 5x więcej niż w pozostałej części kraju.
  • Odpowiedz
@Ranger: Bo? Sam w ramach diety jadę przez 20 dni w miesiącu za 1080 zł na cateringu. Czas po pracy jest dla mnie po prostu bardziej cenny niż te parę stów. Jak się odpowiednio zarabia to można rezygnować z pieniędzy dla czasu. Jakbym miał sobie sam liczyć kcal to by mnie c--j trafił.
  • Odpowiedz
Nie zauważyłem, żeby ktoś wspominał miasto. W takim razie przykro mi, że za normalne jedzenie musicie płacić 5x więcej niż w pozostałej części kraju.

@Arrival: Nie mieszkam w Warszawie.
  • Odpowiedz
@jestem_wrr chyba jestes jebniety. Nawet jak mają 10k budżetu, to wydawać 3600zl na jedzenie dla dwóch osób to trzeba być chorym albo kulturystą.
Zostaje 6400zl czyli żenada, rachunek za cokolwiek i jest lipa. Zastanów się.
  • Odpowiedz