Aktywne Wpisy

Bunch +32
XDDSDDSS Cena z kosmosu, ciekawe na czym bazuje algorytm bo raz się wyświetla za 140 zł a raz za tyle. Co ciekawe tinder już zaliczył podwyżkę cen aż o 100% przy jednoczesnym zabraniu nam funkcjonalności kont o połowę #tinder
źródło: temp_file4343214355649905818
Pobierz
aa-aa +11
I to się właśnie pokrywa z moją teorią braku ludzi w sklepach robią już takie promki zajebiste żeby ludzi przyciągnąć do sklepu idziesz se weźmiesz se szynkę i pieczesz na obiad 7 zł kilo robią tak no bo ludzie nie mają pieniędzy i konsumpcja spada a konsumpcja spada to inflacja spada no a jak inflacja spada to obniżają stopy procentowe taka jest przyczyna rzeczywista obniżki stóp i ona wcale nie jest optymistyczna
źródło: temp_file192455763947421387
Pobierz

Kiedy gadasz rano z babeczką z roboty - która chyba pracuje tylko dla hobby.
Ona - no ja nie gotuje w domu, tylko zamawiam jedzenie
ja - ale tak codziennie ? w sensie raz pizza, raz chińczyk, raz kebab
Ona - nie, mamy katering pudełkowy
ja - Woo to nieźle to musi kosztować
Ona - nieee, tanio to wychodzi za siebie płacę 1600 a za męża 2000
ja - no to "całkiem tanio"
Ona - no prawie tyle samo wyjdzie jak bym sama gotowała a tak to mi przywożą w pudełkach codziennie gotowe jedzenie xD
Ja jestem chyba mentalnym biedakiem bo za 3600 zł miesięcznie wyżywił bym 10 osobową rodzinę.
Nie mam rozdwojenia jaźni, zastanów się.
@Dutch: xD
Ty chyba nie wiesz, jak wyglądają te zbilansowane posiłki. W większości to są
Komentarz usunięty przez autora
Z drugiej strony osobiście znam osoby, które normalnie gotują
@Dutch: To jest 50% średniego wynagrodzenia. Oczywiście, że to jest dużo. Nie jesteśmy w USA, gdzie po godzinie pracy masz już kasy na cały dzień jedzenia w najtańszych knajpach.
@kipowrot: do tego nazwałbym te osoby jebnietymi, tak jak napisałeś do mnie, ponieważ nie żyją wg kalkulacji które Ty opracowales
@proceduralne: Bo pokazuje tylko najczęsciej wypłacane wynagrodzenie i nic więcej. Jak masz 100 osób - 30 zarabia 1800, 20 zarabia 3500, 20 zarabia 4000, 15 zarabia 5000, 15 zarabia 9000 to dominantą nadal jest 1800 chociaż nie ma to nic wspólnego z tym jak kształtują się zarobki.
@Dutch: U mnie są za 30 dla slim/fit do 55 dla koksów.
@proceduralne: no to nie wiem gdzie ty "za granicą" mieszkałeś. My z żoną nie dziadujemy na jedzeniu i wydajemy lekką ręką €100+ na dwie osoby (a wiadomo, że na dwie wychodzi trochę taniej, bo można brać większe
@Dutch: Dobra, już nie p-----l, bo walisz ściemę, jak wiele razy wcześniej.