Jak ktoś jeździ 20-letnim autem klasy premium na czarnych blachach, to dla mnie to jest o wiele bardziej premium i eleganckie niż typ w nowym porsche w outficie za 15 koła. Nie wiem chyba jakoś podświadomie dochodzi do mnie, że 20 lat temu na takie auto było stać 10 osób w mieście, a teraz w dużych miastach jest takich aut od cholery. #motoryzacja #czarneblachy #lexus #porsche #mercedes #carboners
XD bawią te komentarze o wrzucaniu w koszta i leasingu tak jakby to było za darmo. Jak korzystasz prywatnie to odrywasz połowę vatu z raty co z tego skoro najpierw ten VAT do odliczenia musisz mieć. Do tego Janusze wiecie, że na UOP a nawet umowie zlecenie macie coś takiego jak koszta uzyskania przychodu, gdzie macie odliczone od podatku dochodowego koszta waszych dojazdów przyjazdów i raty za samochód nawet xdddd
XD bawią te komentarze o wrzucaniu w koszta i leasingu tak jakby to było za darmo.
@wonsztibijski: Lata mijają a na wykopie nadal nie ogarniają, że leasing jest po prostu bardziej opłacalny od zakupu za gotówkę. Możesz pisać, tłumaczyć a oni nadal wyśmiewają leasing jakby tak używający auto był jakiś gorszy czy coś.
@krootki Bo to cały czas mentalność polaka-robaka chłopa pańszczyźnianego, dla którego jak ktoś nie wjeżdża z taczką złota do salonu i nie kupuje za nią fury, tylko bierze na raty, ostatecznie płacąc więcej, to jest bjedag a nie krul.
@Miyazaki: to znaczy że ten samochód jest tak zajebisty, że właściciel nie pogonił go do komisu tylko dalej nim jezdzi. Gdyby to był szrot zrobiony z 3 palący litr oleju na 100 km to wkasciciel by go sprzedał.I takie samochody to ja szanuje.
@Da_R_ecky: I dochodzi pytanie, co się stało, że właściciel żyje, ale mimo świetnego odnalezienia się w czasach transformacji i rewelacyjnego startu w III RP, jednak od 30 lat jeździ tym samym wozem..
@taki_sobie_mirek: Może działał w branży która w latach 90, była mega dochodowa, a dzisiaj juz nie jest. Pierwszy przykład: kaserty VHS i wszystko co z nimi związane. Mogą to być też np. kafejki internetowe, a od biedy nawet i jakiś większy sklep budowlany którego wygryzła castorama , czy leroy. Znam kilka takich przypadków, nie mniej jednak w większości tacy "bankruci" wykazywali się na tyle pragmatyzmem, że sprzedawali fury palące 18/100,
Nie wiem chyba jakoś podświadomie dochodzi do mnie, że 20 lat temu na takie auto było stać 10 osób w mieście, a teraz w dużych miastach jest takich aut od cholery.
#motoryzacja #czarneblachy #lexus #porsche #mercedes #carboners
źródło: comment_Yvr7TlVfnSCkdn8B3Qk2YWQOcL424BIA.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@patryk-hukalowicz: chyba jego (była już) żona ;-) #pdk
Komentarz usunięty przez autora
@wonsztibijski: Lata mijają a na wykopie nadal nie ogarniają, że leasing jest po prostu bardziej opłacalny od zakupu za gotówkę. Możesz pisać, tłumaczyć a oni nadal wyśmiewają leasing jakby tak używający auto był jakiś gorszy czy coś.