Jak ktoś jeździ 20-letnim autem klasy premium na czarnych blachach, to dla mnie to jest o wiele bardziej premium i eleganckie niż typ w nowym porsche w outficie za 15 koła. Nie wiem chyba jakoś podświadomie dochodzi do mnie, że 20 lat temu na takie auto było stać 10 osób w mieście, a teraz w dużych miastach jest takich aut od cholery. #motoryzacja #czarneblachy #lexus #porsche #mercedes #carboners
@imajoke: 20 lat temu to takich już nie robili, a pierwsze egzemplarze miały już po 7 lat i wcale takie drogie nie były. Spadek wartości takich aut jest ogromny. Zobacz np. teraz 7-8 letnie można kupić za ok 100 tys.
@mgr_rybak: Jak wszedłem na otomoto to widzę, że te W140 aktualnie... drożeją. I to nie tylko te sprowadzone z Japonii. Jak kiedyś patrzyłem to ogłoszenia były 20-30 tysięcy a teraz sporo aut dwukrotnie i więcej droższych ;)
@krootki: no fajny research ale nie wydaje mi się żeby ktoś brał takie w140, pewnie z v8 na kratkę i leasing, szczególnie gdy pieniądze nie musiały być do końca z oficjalnego źródła, po prostu to się nie klei
@imajoke: I wszystkie systemy działają choćby na poziomie jak po 3-5 latach od produkcji? Zawieszenie pracuje jak w nowym aucie? Jakikolwiek system ułatwiający parkowanie / zwiększający bezpieczeństwo?
to dla mnie to jest o wiele bardziej premium i eleganckie niż typ w nowym porsche w outficie za 15 koła
Dla większość osób w okolicach 30 jest to złotówowóz, który kojarzy się głównie z niewietrzonym smrodem z petów i starym, wrednym wąsaczem
no fajny research ale nie wydaje mi się żeby ktoś brał takie w140, pewnie z v8 na kratkę i leasing, szczególnie gdy pieniądze nie musiały być do końca z oficjalnego źródła, po prostu to się nie klei
@Da_R_ecky: Ale zaraz zaraz, nie mieszaj dwóch kwestii. Napisałeś, że 20 lat temu nie było firm leasingowych i nie można było wliczać w koszta zakupu aut, co jest kompletną bzdurą. A to czy,
@Da_R_ecky: I jeszcze jedno - to żaden research, sam brałem auto w leasingu w 1999 roku. A ten link to tylko "namacalny" dowód, żeby nie było słowo przeciwko słowu.
@imajoke: Jaki masz problem z tym, ze ktoś jezdzi nowym porshe i stwierdza, ze ma auto premium? Może pół życia na nie zbierał i naprawde jest dumny z tego, że spełnil takie marzenie xD zresztą to tylko samochód
@imajoke: stare ubeki na emeryturze nie czują już ciśnienia żeby komukolwiek imponować a auta dobre to po co zmieniać, swoją drogą w latach 90ych mieć takie auto to był przypał
@patryk-hukalowicz: dotykowa obsługa in minus W140 sterujesz po miesiącu z zamkniętymi oczami, czterosferowa klima po co ? dwusfera jest w większości W140 jest. Kto koszysta z automatycznego parkowania nawet emeryci w miarę sprawni nie mają tyle czasu.
@Misieq84: Jakie stare ubeki? Z całym szacunkiem, ale ani ubeki , ani żadne inne służby nie powoża takimi autami. @krootki: A masz dane ile jest dzisiaj firm leasingowych? Zgaduję, że sporo mniej. Firmy leasingowe tamtych lat to geszefty, które wchodziły w branżę ze stosunkowo małym kapitałem i niejednokrotnie ogłaszały niewypłacalność. Najlepiej na tej branży wyszedł pewnie Pan L.C. co ma najwyższy budynek we Wrocławiu.
@imajoke: a z drugiej strony zawsze się zastanawiam co poszło nie tak, że 20-25lat temu było go stać na taką furę i do tej pory jej nie zmienił ( ͡°͜ʖ͡°)
Ja mam szacunek do takich aut i właścicieli bo ile ktoś trudu i kasy włożył żeby tyle lat serwisować jedno auto i utrzymać w dobrym stanie. I zgadzam się, że obecne auta premium są na kredyt lub na firmę w koszta bo nikt prywatnie by sobie nie mógł na to pozwolić.
Nie wiem chyba jakoś podświadomie dochodzi do mnie, że 20 lat temu na takie auto było stać 10 osób w mieście, a teraz w dużych miastach jest takich aut od cholery.
#motoryzacja #czarneblachy #lexus #porsche #mercedes #carboners
źródło: comment_Yvr7TlVfnSCkdn8B3Qk2YWQOcL424BIA.jpg
Pobierz@mgr_rybak: Jak wszedłem na otomoto to widzę, że te W140 aktualnie... drożeją. I to nie tylko te sprowadzone z Japonii. Jak kiedyś patrzyłem to ogłoszenia były 20-30 tysięcy a teraz sporo aut dwukrotnie i więcej droższych ;)
Dla większość osób w okolicach 30 jest to złotówowóz, który kojarzy się głównie z niewietrzonym smrodem z petów i starym, wrednym wąsaczem
@Da_R_ecky: Ale zaraz zaraz, nie mieszaj dwóch kwestii. Napisałeś, że 20 lat temu nie było firm leasingowych i nie można było wliczać w koszta zakupu aut, co jest kompletną bzdurą. A to czy,
@Da_R_ecky: I jeszcze jedno - to żaden research, sam brałem auto w leasingu w 1999 roku. A ten link to tylko "namacalny" dowód, żeby nie było słowo przeciwko słowu.
@imajoke: no, komuchów z wejściami do ipn xD