Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@whos_your_daddy_snakegirl: Dokładnie. Kobiety po szkole nie mają za bardzo wyboru, więc idą na studia. Faceci mają łatwiej o lepsza pracę niż za minimalną, więc nie widza sensu studiów, bo wystarczy im kumpel, który po paru latach ma średnią krajową, to dla nich motywacja, żeby się starać. Są jeszcze ogarnięci faceci, którzy już będąc nastolatkami dorabiali sobie i po szkole zakładają firmy, rozwijając biznes. Dla zetek dyplomy nic nie znaczą, jedynie
  • Odpowiedz
@Kitty88

I systemu bo gdyby Julka ze wsi pod Kolbuszową mogła zostać księgową w lokalnej firmie albo jakimś pracownikiem biurowym bez studiów to mogłaby nie wyjeżdżać.

PS. Niby nie znaczą ale kiedyś jak jeszcze próbowałem sił na portalach randkowych to jedna laska próbowała mi wjechać na ambicję że mam "tylko inżyniera"
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: W lokalnej firmie o zatrudnieniu decydują znajomości i więzy rodzinne, nic dziwnego, że z takich miejsc ludzie się wyprowadzają, lokalni włodarze sami sobie gotują ten los, a potem krokodyle łzy do mediów, że praca jest, ale rąk do pracy nie ma. No nie ma, bo system wynagrodzeni jest ułożony pod "swoich". Jedna z miejscowości ma firmę, która zarabia miliony. System wynagrodzeń wygląda tak, że jest grupa, która zarabia wielokrotność
  • Odpowiedz
Na portalach liczy się wygląd, jeżeli nie spełniasz tego warunku, laski znajdą tysiące powodów, by zdewaluować Twoją wartość.

@Kitty88: na portalach, w realu, wszędzie.
NATURA ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Promowanie pracy zdalnej i potężne zachęty podatkowe dla takich pracowników by już dało efekt

Odpowiedz

@whos_your_daddy_snakegirl: Większość ofert to hybryda, 40% czasu zdalnie i to max, wedle uznania pracodawcy, to ogranicza możliwości wyboru miejsca zamieszkania. Myślę, że jeszcze trochę potrwa, zanim automatyzacja będzie na tyle zaawansowana i pracodawcy na tyle dojrzali, by nie mieć problemu ze zdalną pracą, wciąż jest ten mental, że trzeba pracownika kontrolować, chyba że ktoś ma unikatowe umiejętności,
  • Odpowiedz
@Kitty88: na portalach, w realu, wszędzie.

NATURA ¯\(ツ)/¯

@Wutelgi: Na portalach tak, w realu nie, pod warunkiem, że serio dbasz o swój wygląd na miarę swoich możliwości, nie masz wywalone na to, oczekując że to kobieta ma wyglądać, a facet ma tylko nie pić i nie bić.
  • Odpowiedz
@Kitty88

Większość ofert to hybryda, 40% czasu zdalnie i to max, wedle uznania pracodawcy, to ogranicza możliwości wyboru miejsca zamieszkania. Myślę, że jeszcze trochę potrwa, zanim automatyzacja będzie na tyle zaawansowana i pracodawcy na tyle dojrzali, by nie mieć problemu ze zdalną pracą, wciąż jest ten mental, że trzeba pracownika kontrolować, chyba że ktoś ma unikatowe umiejętności, wtedy to pracownik rozdaje karty. W Polskich warunkach to nie jest zbyt częste no i
  • Odpowiedz
@marko2: Tylko 34 % facetów w podanej przez Ciebie grupie ma wyższe wykształcenie. Jestem ciekaw jak wygląda obecnie sytuacja na 1 roczniku. Trochę mnie to martwi bo powoduje to odłam społeczeństwa (męskiego) od kształcenia. Jeżeli mężczyźni mają tendencje spadkową to kto będzie uczęszczał na studia techniczne?
  • Odpowiedz
  • 10
@marko2: Żeby dziś mieć skończone studia wystarczy się zapisać do dowolnej Prywatnej Wyższej Szkoły w Pierdziszewie Dolnym i cyk- masz wyższe wykształcenie z którego nic nie wynika bo nawet Cię tam za często nie było, ale jak ktoś spyta o edukację to przynajmniej możesz poczuć się lepiej i CV na pierwszy rzut oka mniej wieje chujnią gdy aplikujesz jako ekspedientka do sklepu obuwniczego xD
  • Odpowiedz
Świetny plan, ale na krótką metę. Wolę być sobą niż pajacować pod publiczkę bo gdybym chciał to robić, zatrudniłbym się w cyrku.

@whos_your_daddy_snakegirl: Podejdź do tego zadaniowo. Na początku jest pajacowanie, przesadne poświęcanie uwagii, wyjścia, kolacje, kino i te sprawy. Tak wygląda etap randkowania, staracie się nawzajem budując zaufanie. Jak już je zdobędziecie, zrobicie to co niemal każda para: dresy, chipsy i Netflix. Cel osiągnięty ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz