Aktywne Wpisy
Besalama +53

Nadia_ +217
Cześć Wrocław
Chciałabym nagłośnić sprawę, dotyczącą rozpylenia substancji odstraszającej dziki w jednym z wrocławskich żłobków. Sprawa dotyczy mnie osobiście, bo to żłobek mojej córy. Sprawca nadal jest poszukiwany, może ktoś kojarzy takiego gościa ?
07.09.2025 r. we wczesnych godzinach porannych gość podszedł do okna i wstrzyknął strzykawką z zewnątrz na okno prawdopodobnie hukinol. Rano pracownicy żłobka uchylili okno i w ten sposób został rozpylony kwas masłowy do środka. Żłobek zamknęli na tydzień i
Chciałabym nagłośnić sprawę, dotyczącą rozpylenia substancji odstraszającej dziki w jednym z wrocławskich żłobków. Sprawa dotyczy mnie osobiście, bo to żłobek mojej córy. Sprawca nadal jest poszukiwany, może ktoś kojarzy takiego gościa ?
07.09.2025 r. we wczesnych godzinach porannych gość podszedł do okna i wstrzyknął strzykawką z zewnątrz na okno prawdopodobnie hukinol. Rano pracownicy żłobka uchylili okno i w ten sposób został rozpylony kwas masłowy do środka. Żłobek zamknęli na tydzień i
źródło: 9abace31-7cdb-4dda-a47b-18c09b059961
Pobierz

#programowanie #naukaprogramowania #pracait
Z anonima, bo kilka osób z pracy mnie kojarzy na wykopie.
Ogólnie chciałem tylko powiedzieć, że wiele osób pieprzy że rynek IT się nasycił, że ciężko o pracę juniorom, że pracodawcy przebierają w ofertach, a w międzyczasie w mojej firmie:
1. Nie możemy znaleźć konkretnych ludzi już chyba od pół roku - albo totalnie nic nie potrafią, albo od razu pokazują że nie chcemy z nimi pracować (albo arogancja, albo totalne przeciwieństwo czyli nie odzywanie się i konieczność ciągnięcia za język)
2. Jak już zjawi się ktoś kto potrafi te podstawy HTMLa to przy pytaniu o oczekiwania finansowe wypala 5-6k netto (uop!) z umiejętnościami przy których powinien odbywać praktyki na studiach xD Nie, nie w Warszawie, nawet nie w Wrocławiu dużo mniejsze miasto
3. Jak już uda się zatrudnić kogoś rozsądnego, czyli takiego co cokolwiek potrafi i rozumie że najpierw jest 3 miesiące okresu próbnego a później możemy porozmawiać o prawdziwych pieniądzach, to okazuje się że nauka podstawowych rzeczy zajmuje mu pół roku i zajmuje czas seniorów byle pierdołą typu nullref na konsoli... Ludzie nawet błędów nie potrafią czytać, przekopiować do google, a co dopiero programować.
Get real people.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
@Peaky_Duck pierwsze nie ma związku z drugim
@ipoproblemie: co XD ty pracowales gdzies, gdzie dzial IT byl wiekszy niz dwie osoby? XD
@ipoproblemie: I serio uważasz, że admin systemowy nie musi znać SQLa? XD
@ipoproblemie: Admin systemowy = admin serwerów. Deploy, Kubuś, itp to bardziej zadanie dla dev-opsa i tu już jest WYMAGANA znajomość SQL. Zresztą, jak Ty chcesz yamle z deployem generować nie znając podstaw SQLa? Wyłożysz się na pierwszym lepszym locku na bazie przy podnoszeniu paczki z mikroserwisem.
Wyobraź sobie, że jest sobie np. gościu zarabiający obecnie 10000 brutto na UOP. To jest około 7000 netto.
To zmieniając pracę oczekuje takiej samej kwoty lub wyższej na start. Nie będzie pracował za mniej.
Jak Januszujecie to macie za swoje.
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}