Wpis z mikrobloga

Dom w stanie surowym ukończony.
Łączna wartość tego co na zdjęciu około 100k złotych. Chciałbym wykończenie jeszcze zrobić za 50k ale nie wiem czy się zmieszczę.

Bekę mam z ludzi którzy kiszą się po blokach bo myślą że budowa domu to jakieś miliony złotych. Nie, w dzisiejszych czasach można to zrobić w jakieś 5 lat oszczędzając.

Zarabiam około 4500 zł miesięcznie odkładam 2500zl. Może ktoś powie że żyje przez ten czas jak karaluch ale ja po tym czasie jestem u siebie.
Działka po ojcu więc tu miałem luz ale większość rodziców ma jakieś ziemię więc nie piszcie że nie macie takiego luksusu.

Jeszcze 2 lata oszczędzania na wykończenie i w wieku 28 lat będę miał swój własny domek.
Pozdro dla wariatów.

#budynek #mieszkanie #dom #przemyslenia #oswiadczenie #chwalesie
Pobierz
źródło: comment_lwigLql5BH1hgwSb7z4nFRlBSHTMxHBi.jpg
  • 99
@Panas: bekę mam z takich wpisów i ludzi, którzy patrzą na świat przez pryzmat swojego nosa.

Działka po ojcu, zarabiam 4500zł. Bekę mam z ludzi co kiszą się w blokach XD

Powiem Ci więcej, znam masę ludzi którzy chcą mieszkać w blokach i nie chcą mieć domu. Mieszkając w bloku kompletnie nic cię nie obchodzi. odśnieżanie nie odśnieżanie, podwórko jak trawnik, jakaś pielęgnacja aby to jakoś wyglądało itp. O takich rzeczach
@droid43210: zależy Jak leży, do sklepu na nogach dzieci w wieku licealnym mogą pojsc na miasto, zamiast na grilla mozna do knajpy skoczyć a trawy kosic nie trzeba liści grabić czy odśnieżac. Do pracy bliżej. Dom pod miastem to w sumie żadne halo fajne jak dzieci sa małe. Potem to upierdliwość z dojazdami.
@Panas: nie no fajnie ale to nie są same zalety. Masz gaz czy będziesz węgiel sypał? Masz kanalizację czy co tydzień będziesz miał smrody? Dojazd do pracy godzinka, dwie? Masz normalną drogę czy szutrowe g... gdzie trzeba mieć jeepa żeby nie stracić podwozia? A w zimie nie można wyjechać? Internet jakiś sensowny czy tylko mobilny? Jakiś park w okolicy czy tylko patelnia i puste pola? Sklep? Czy wszędzie samochodem po głupie
@orgazm: działki na #!$%@? to zupełnie inna cena niż mieszkanie, szczególnie w obecnej sytuacji, gdzie już nawet w łodzi cena mieszkania niewyremonotwanego to okolice 4,5k z metra. działkę cały czas bez problemowo ogarniesz za 100k uzbrojoną za niecaly 1000 mkw, a tak naprawdę na taki mały domek jak OPa wystraczy Ci 600-700mkw co przy 90-100zł z metra to w najgorszym wypadku 70 tysięcy. Ja już dawno postanowiłem, że nie będę kupował