Wpis z mikrobloga

@boguchstein: mając kilkanaście lat doświadczenia w pracach od fizycznych do menadżerskich uważam opieka nad dzieckiem w pełnym wymiarze to „z-------l”.

Na czym opierasz swoją opinie, że zajmowanie się dzieckiem jest łatwe?
  • Odpowiedz
@elementyzaskoczenia myślałem że to jasne, że chodzi mi o bycie "mama na cały etat" ja wracam po pracy i bardzo chętnie z dziećmi się bawię. Uważam się za dobrego ojca, ale gdybym miał siedzieć z nimi codziennie przez cały dzień to nie dzięki.
  • Odpowiedz
@GermanParis: na tym, że widzę moją sąsiadkę bez pracy non stop na dworze jarającą szluga z dzieciakiem w wózku. Gada sobie cały dzień z innymi madkami, potem słucha disco polo, jara szluga. Nie wygląda to na szczególny "z-------l" i urwanie głowy, gdy ja w tym czasie o 8 jestem już w drodze do roboty i wszelkie obowiązki w dniu kończę o 21 i człapię tak na górę zniszczony i wiem,
  • Odpowiedz
@boguchstein: nie

xd

tylko czyTy uwazasz, ze sasiadka karyna, co jara (i zapewne w ciazy nie rzucila) to dobry przyklad osoby odpowiedzialnie i swiadomie wychowujacej dziecko?
Wychowujacej i sie nim faktycznie zajmujacej, a nie
  • Odpowiedz
@Marek1991 bo robisz mi dzień xD fajna zabawa. Nic ci nie pisałem o tym że nie będę ci odpisywał, tylko napisałem że nie będę się wysilał dla jakiegoś wychodka. Proste. Następnym razem czytaj ze zrozumieniem ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ps. Zajmowanie dzieci jest łatwe
  • Odpowiedz
@agaja: w tym wątku mam napisane "siedzieć w domu z dzieckiem". Wiem, że na wykopie wszyscy wszystko robią idealnie i wszystko musi być przesadzone( ͡° ͜ʖ ͡°) Niech wam będzie, że "siedzenie w domu z dzieckiem" to z-------l. jestem ciekawy, czy któraś z mam by się zamieniła na pracę przy rozbieraniu rusztowań kilka godzin dziennie przez kilka miesięcy niezależnie od pogody zamiast być w domu z
  • Odpowiedz
@Apollo1993: Beka z madek ale jeszcze większa beka z ludzi, którzy, nie mając doświadczenia opieki nad dzieckiem, mają na tyle ograniczony horyzont intelektualny, że nie są w stanie sobie uświadomić na ile jest to wykańczające zajęcie.
  • Odpowiedz