Wpis z mikrobloga

@Apollo1993: Oczywiście że to praca, i to wielozadaniowa, bo taka matka która opiekuje się dzieckiem jest jednocześnie sprzątaczką, kucharką, nauczycielką, pielęgniarką 24/7 i wiele innych. I o ile gardzę madkami z pieluszkowym zapaleniem mózgu, które potrafią gadać tylko o swoim gówniaku, to w tym wypadku p---------e. Zresztą opiekunka do dzieci to też praca, więc tak samo nie można umniejszać tej roli.
  • Odpowiedz
@DzikaMrowka: No dobra, ale to nie znaczy że jak za każdym razem z kim się spotykasz musisz męczyć innych monotematycznością i zanudzaniem bez przerwy mówiąc o swoim dziecku. Większość osób nie ma ochoty tego słuchać.
  • Odpowiedz
@Nagini: podejrzewam ze jak kobieta siedzi 24/7 w domu z dzieckiem i ma męża, ktory mowi cos takiego jak w pierwszym poście to raczej nie ma czasu na spotkania z kims :> a jak juz, to znowu wracam - o czym ma mowic jak.uda jej sie wyrwac z domu, skoro jest otoczona pieluchami? :D
Nie wiem ja lubię jak koleżanki opowiadają o swoich dzieciach. Nie czaję tej agresji.
  • Odpowiedz
@DzikaMrowka: a może nie przesypia, bo np.karmi piersia? Albo ma lekki sen?
Ja tak mam. A mąż bardzo dużo przy młodym robi - ale niestety w nocy młody tylko do mamy i koniec. A oni maja dwójkę...
  • Odpowiedz
@Apollo1993 Bo to nie jest praca. Mówi to ojciec który zostaje z półtora rocznym dzieckiem codziennie od 3 mięsiecy. W porównaniu z pracą to jestem na wakacjach;)
  • Odpowiedz
@resuf: Jak dziecko od noworodka przyzwyczaja się do głupot, typu ciągłe noszenie na "opka", bujanie i pozwalanie brać na ręce głupim koleżankom, ciotkom to się nie dziw, że później nie będziesz spać, bo dziecko płacze przyzwyczajone do tych głupot.
Wychowywanie do 2 lat jest nudne, żmudne i ciężkie i trzeba to przyznać, ale kobiety same robią sobie problemy nosząc ciągle i za bardzo przejmując się dzieckiem. Co mądrzejszym przy drugim
  • Odpowiedz
@resuf moja mama urodziła bez cesarki 6 dzieci i wychowała nas praktycznie sama, ale też jest zdania żeby z wychowywania dzieciaka nie robić dyscypliny olimpijskiej tak jak to teraz robią madki p0lki xD
  • Odpowiedz
niby bait ale...

wykopki to mentalne przegrywy, nad dzieckiem trzeba zasuwać, dlatego państwo powinno zapewniać specjalną opiekę, przy ludzkim gówniaku jest więcej do roboty niż przy zwierzęciu bo trzeba bardziej tego pilnować
  • Odpowiedz
@pawulon_4w2: widocznie taki ma charakter, ale cię oszukuje albo robiła to na odwal, przy bardzo małym trzeba siedzieć 24/7 praktycznie + być w kontakcie z lekarzem, potem jest gorzej bo dziecko potrzebuje ruchu itd. sorry winnetou ale mamy standardy
  • Odpowiedz
@cotusieodjanie każdy z nas miał zawsze co jeść, czyste ubrania, pokonczyl szkoły bez jakiś większych problemów, nikt z nas nie był karany i na dodatek mój brat jest chory i trzeba z nim po lekarzach jeździć od urodzenia no ale moja mama jakoś dała radę z nami. W wychowywaniu praktycznie sama była, a jakies wyjazdy szpitale itp. To ktoś zawsze zawiózł (czy to ojciec czy wujek jakiś). No ale ktoś powie
  • Odpowiedz