Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #samochody
Jakie samochody z lat 2000 waszym zdaniem będą w przyszłości cenionymi klasykami? Jeżdżę na co dzien audi a3 z 2006 ale szukam też czegoś co może zyskać na wartości za 10-20 lat. Może jakiś mustang V GT z pakietem Saleen?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szymonp05: Limitowane wersje sportowe z małym nakładem, ewentualnie po prostu cenione i ciekawe auta. Fajny przykład to Corolla TTE 225 KM, jeszcze jest do wyrwania poniżej 50k ale pewnie niedługo, mała niepozorna rakieta o dźwięku F1. Coś jak Clio v6 ale dużo tańsza i na razie mniej doceniona. AI mówi, że powstało jedynie 250 sztuk więc jest to auto rzadsze niż Enzo.
  • Odpowiedz
@szymonp05: mazda mx5 nb, rx8, e46 cabrio/coupe z benzyną r6 (najlepiej 2.8/3.0), is200, eclipse mitsubishi, mitsubishi fto, Fiat coupe, barchetta, Ford probe, Sierra, scorpio, hondy stare civicki, preludy, crx.

Nie mam pomysłu na więcej, trzeba by było pomyśleć
  • Odpowiedz
@szymonp05: żadne, ludzie wreszcie skumają, że są biedakami i wmawia im się że stare auta mają wartość kolekcjonerską. Dojdziemy do poziomu gdzie każdy w Polsce będzie mógł kupić leasing nowego elektryka za 500 zł miesięcznie z zasięgiem 1000 km i ludzie mające stare wraki przestaną windować ceny.

Sam byłem właścicielem A3 z 1996 roku przed liftem i kochałem to auto. Ale od tego czasu nawet dacia jest mega bezpieczniejszym środkiem
  • Odpowiedz