Aktywne Wpisy
Jestem programistą z 4 letnim doświadczeniem. Które auto z salonu? Wszystkie 1.5 benzyna 150 KM. Golf manual, reszta automat.
Mam już różne oferty na Golfa z salonów, ale w sumie to trochę większym kosztem można mieć A3... a znów trochę większym A4...
Zawołam was end of week co kupiłem.
#samochody #motoryzacja #audi #volkswagen #golf #carboners #mechanikasamochodowa #programowanie
Mam już różne oferty na Golfa z salonów, ale w sumie to trochę większym kosztem można mieć A3... a znów trochę większym A4...
Zawołam was end of week co kupiłem.
#samochody #motoryzacja #audi #volkswagen #golf #carboners #mechanikasamochodowa #programowanie
źródło: Screenshot 2024-07-09 at 20.50.15
PobierzKtóre?
- Golf 8 (120k PLN) 30.6% (77)
- A3 (140k PLN) 18.7% (47)
- A4 (160k PLN) 50.8% (128)

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: comment_K9Cupyneq7ba1BGleOSLNZFgfK7h9d2b.jpg
PobierzI to jest takie ciężkie? Bawić się i pomagać rozwijać dziecku, gdy nie masz nad głową obowiązków i cały czas wszechświata możesz temu dziecku poświęcić? Jak bym mógł, to
@resuf: no tak, a w międzyczasie jeszcze trzeba posprzontać dom i naobierać ziemniaków bo stary zaraz wraca z roboty (zaraz po tym ręczne pranie gaci z obowiązkową
@LubieHardkor:
#!$%@?, za #!$%@? bym nie chciał się z moją rózową zamienić, mimo że kocham małego ponad życie. Jednak co innego być z nim i ogarniać chatę z 5-10h dziennie, a co innego 24h i tak dzień w dzień.
@resuf: Nie to nie jest praca. To jest Macierzynstwo. To jest jeden z przywilejow kobiet.
Serio, nie musza dorabiac do tego jeszcze calej ideologii
@boguchstein: trzeba posprzatac, ogarnac chate, jak starsze dziecko z juz rozszerzona, to ugotowac, zakupy - zakladamy, ze facet wychodzi rano i wraca w nocy, jak Ty :P
Pies sie zajmie sam soba, dziecko nie.
Czy #!$%@? - mysle, ze sa tez ciezsze roboty niz Twoja i ludzie je wykonujacy tez by wysmiali Twoje
@Tul_Duru: mozesz zostac na urlopie rodzicielskim - 32 tygodnie :)
Ciekawe czy bachor składki odprowadza.
@Felonious_Gru: i co, w ilu przypadkach ojciec korzysta z rodzicielskiego zamiast matki? :)
Reductio ad absurdum. No dalej, daj kolejny przykład błędnego argumentu logicznego, pobawmy się :)
Ogólnie wychowywanie dzieci jest ciężkie. O ile nie jesteś karyną, co puszcza 5h telewizji a obiady kupuje do mikrofalówki. Przede wszystkim z tego powodu, że nie możesz niczego się spodziewać czy zaplanować. W pracy zazwyczaj wiesz, kiedy co i jak da w kość. Z dziećmi niczego nie wiesz. Może będzie spało cały dzień i masz
@boguchstein: zakladamy Twoja wersje, czyli chlop caly dzien poza domem.
Ale tak - ja codziennie odkurzam, pranie co 2-3 dni (nasze, mlodego), jak byl mlodszy codziennie mycie podlogi (raczkowanie, lizanie podlogi, ciagle wkladanie raczek do buzi).
I samo w sobie nie jest to problemem, gorzej z ogarnieciem przy dziecku, ktore raz, ze ten balagan generuje, dwa - wymaga sprzatania (bo cos z podlogi zezre, bo te podloge lize), i trzy - ktore przeszkadza.
Bo nie zamkniesz go w kojcu na czas tego wszystkiego, raz, ze to niedobre dla rozwoju, dwa - srednio odpowiedzialne byloby wlozenie zatyczek do uszu by zagluszyc placz (male dzieci srednio sa w stanie sie soba