Wpis z mikrobloga

Witam :) Dawno mnie nie było chciałem zakończyć do końca tematy . Chyba każdy już dostał sms z ostatnich osób które były na listach i dni doręczenia .

Więc po kolei .

@Mario1000 dziękuje za opinie .
  • Odpowiedz
Jak wygląda sprawa z układami klawiatur, rozumiem, że domyślnie wysyłane EN international z krótkim lewym shiftem? Czy jest niechlubna szansa na otrzymanie układu np. niemieckiego QWERTZ skoro towar pochodzi czasami z dystrybucji niemieckiej?
  • Odpowiedz
@Deja_VU_000 Po pierwsze dziwne by było gdybym nie miał dość czekania skoro piszesz, że sprzęt mogę dostać nawet w czwartek w przyszłym tygodniu, czyli dokładnie JEDEN dzień przed końcem ochrony kupującego Allegro (w 179 dniu).
Po drugie nie rozumiem tego zachwytu nad obsługą, bo to że ktoś odpowiada szybko, ale niezgodnie z prawdą to przecież nie jest dobra obsługa. Wpis wyżej, że nawet na oczy Pan nie widzi tego sprzętu i
  • Odpowiedz
@Hirtman: tez byłbym na pewno wkurzony takim okresem oczekiwania( tym bardziej, ze ochrona się kończy ) no ale akurat się trafiło na moment w którym bardzo dużo rzeczy mogło zawieść na które sprzedający nie miał wpływu... Masz możliwość zrezygnowania z zamówienie ale chyba to nie ma sensu jak się tyle czekało... Gdyby nie było korony to można by było być zawiedzionym a tak no to jedynie można zrozumieć. Wątpię, ze
  • Odpowiedz
@Hirtman nie napisałem że to jest dziwne , bardziej chodziło mi że najbardziej dość ma Pan .

Widocznie dla innych jednak obsługa , kontakt przed , kontakt po zakupie , po odbiorze jest ważny. I w 99% każdy wraca i jest zadowolony . A sytuacja w obecnych dostawach była spowodowana tym co się działo na świecie , a nie tym że ja coś nie dopilnowałem . Zawsze miał Pan możliwość zrezygnowania
  • Odpowiedz
@sstory999 dokładnie , przez 2 lata to ogarniałem i działało jak trzeba . A na to co się działo nie mam i nie miałem wpływu .

Ostatnie osoby dostały sms , po weekendzie odbiorą swój sprzęt , poczytam miłe komentarze mam nadzieje , ostatnie sprawy do wyjaśnienia z zagubieniem , z pomyłką DPD , ze zwrotem jednym czy dwoma nie dostarczonych i robię wolne na kilka dni !!

Od jutra przyjęcia kolejnych
  • Odpowiedz
@Deja_VU_000 Wczoraj z Panem rozmawiałem, liczę na sprawne załatwienie sprawy. Jak dostanę MacBooka zgodnego z aukcją to wstawię zdjęcie na Wykopie, pozdrawiam Marcin.

PS. Mój egzemplarz to MacBook Pro 16'' i7 2,6GHz/32/512/R5300M
  • Odpowiedz
Witam Panowie,
zamawiałem najbogatszą opcję macbook pro 16 czyli i9 2.4, 64gb ram, 5500M 8gb i 2tb ssd, kolor space gray i układ klawiatury USA czyli z płaskim enterem. Tak, możecie u Pana Marka wybrać kolor mbp jak i układ klawiszy, wystarczy telefon do niego i informacja w uwagach na allegro kupując sprzęt. Otrzymałem fabrycznie nowy, wszystko zgadza się, jak się nie myśli kiedy przyjdzie sprzęt to czas mija w sekundę, poważnie:).
Arste - Witam Panowie,
zamawiałem najbogatszą opcję macbook pro 16 czyli i9 2.4, 64g...

źródło: comment_1590773551aIxS4V31vy4yGvA6HF3Ez0.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Cześć wszystkim,

jestem tu nowy ale również napiszę, iż zamówiłem MacBook Pro i7 2,3GHz/16GB/512/IrisPlus ma dojść w październiku gdyż wysyłka po 30.09 czytałem tutaj dużo pozytywów, dlatego zdecydowałem się na zakup u tego Pana. Nie pozostaje nic innego jak śledzić dalej tu forum i podzielić się z Wami opinią po otrzymaniu towaru.
Pozdrawiam! ;)
  • Odpowiedz
Zamówiłem 13`, widzimy się mam nadzieję w październiku, oby nie było drugiej fali Covid ;)

Rozumiem, że jak nie napisałem nic w wiadomości do sprzedającego to domyślnie jest kolor space gray i klawiatura en international?
  • Odpowiedz
Śledziłem ten wątek od początku zamówienia macbooka 16 i9/32gb/5500m u Pana Marka w grudniu i dlatego również zostawię opinię od siebie. Zamawiałem z dostawą na 31.03, a dostałem sprzęt w czwartek 28.05. Wiadomo, wydłużony czas przez covid i dużą ilość zamówień akurat na ten termin. Trochę też stresik miałem, przez obiecywanie, że "na pewno w tym tygodniu będzie" przez cały maj, ale wiedziałem, że ludzi sprzęt dostają, więc cierpliwie czekałem. No i
vitali - Śledziłem ten wątek od początku zamówienia macbooka 16 i9/32gb/5500m u Pana ...

źródło: comment_1590840762oI4PPisvBSChg0iqXss0lJ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Arste dziękuje za opinie .

@ornitologiczny dziękuje za zakup.

@vitali ciesze się :) przepraszam za obsuwę tak jak rozmawialiśmy i dziękuje za opinie .

@electroedm zawsze na życzenie wystawiam dowolną konfigurację tzn. mocniejszą bo podstawowe i kilka droższych jest . Jaki konkretnie model cię interesował ? Mogłeś taką odpowiedź dostać bo np. zamykane były już aukcje na ten termin lub tylko przedłużony termin wtedy rzeczywiście nie ma możliwości
  • Odpowiedz
@Deja_VU_000: w sumie jak masz sytuacje z anulowanymi zamówieniami, które łapałyby się na wcześniejszy termin dostawy, to możesz je wrzucać chyba do tego wątku - pewnie ktoś się chętnie załapie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szymko1995 to nie problem , jak zawsze otrzyma go ktoś z zamówienia kolejnego czyli w tej sytuacji na 30.06 porostu wcześniej :)
Było by to nie fair żebym coś od ręki sprzedawał a inni czekali :) I czuje że dużo osób było by zawiedzionych taką postawą .
  • Odpowiedz