Wpis z mikrobloga

#gielda Dzisiaj oficjalnie pykło mi ponad milion dolarów zysku w całym portfelu (tu pokazuje XTB USD, ale mam jeszcze inne konta i brokerów). Jeszcze nie uzupełniłem Excela ostatnimi zakupami, ale już jest pewne, że jest spory bufor.

Przeżywam ten moment w Varanasi w Indiach, czyli najświętszym miejscu Hindusów i przy największej biedzie, jaką widziałem w całym swoim życiu.

Jeśli jesteście zainteresowani szczegółami, dajcie znać - może Excela nie wyślę, bo nie chcę mi się anonimizowqć, ale mogę podzielić się paroma screenami.

Życie jest w c--j nie fair. Chciałbym tutaj wrzucić jakieś głębsze przemyślenia, ale Carlsberg Elephant już zaburza mi myśli, więc nie dzisiaj.

Dobrego weekendu dla wszystkich poważnych i niepoważnych inwestorów.
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 9
@LudzieToDebile: był, o-----y spacer na północ popołudniu i południe wieczorem. 43 stopnie, polecam i nie polecam zarazem. Widziałem dzisiaj palone zwłoki, które rozpadły się na kilka kawałków podczas procesu, a jednocześnie udało mi się pokonać scammerów proszących o donate na kilka kilogramów drewna.
  • Odpowiedz
@Codon: Byłem tam 25 lat temu. Dokładnie takie same obserwacje :D
Małpy zarąbały mi banany. Lokalesi mówil że lepiej się z nimi nie siłować. Wówczas było ich pełno. Małp znaczy. Ale i lokalesów też.
  • Odpowiedz
  • 7
Wrzucam screenshota, chociaż to Excel i oczywiście każdy ma prawo nie wierzyć, wasz wybór. Dodałem ostatnie zakupy, sprawdziłem 3x, czy jakiś śmieciuch nie dodaje szumu. 30 kwietnia usiądę na na 1-2h już w domu z PC, żeby zrobić zrzut z portfela - ale bufor jest zdecydowanie za duży, żeby spadło poniżej miliona.

Tak jak pisałem - jak ktoś jest zainteresowany filozofią mojego Excela do śledzenia inwestycji, dajcie znać. Generalnie używam kwot wpłaty
Codon - Wrzucam screenshota, chociaż to Excel i oczywiście każdy ma prawo nie wierzyć...

źródło: Zrzut ekranu 2026-04-24 o 23.40.00

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 19
@dekster212: aaa, możesz mieć rację - zacząłem w kwietniu 2021 roku, kiedy wpadły mi 4 roboty w IT i już nie mogłem polegać wyłącznie na lokatach 1,7%. Wtedy przeczytałem Finansową Fortecę Iwucia i zacząłem mocno od Finaxa i EDO, żeby w 2022 mocno przenieść się w akcje.
  • Odpowiedz
  • 4
@damer135: Scrum Master nie ma zbyt dużo pracy, więc i 5 robót się udało. Nie jest to do zreplikowania obecnie, bo branża się zmieniła, dlatego już nie mam takich przywilejów ;)
  • Odpowiedz