Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć fenomen w----------a banana w śmierdzącej szatni, siedząc jeszcze w przepoconej koszulce? Skąd ci ludzie biorą tego typu wiedzę, że tak trzeba? Sam garściami czerpałem bro science, ale na tę patologię się jakoś nie natknąłem. Oka anaboliczne, czy co?
Rozwaliło mi dzisiaj głowę, jak zszedłem z bieżni - bo ulałem się w ostatnim czasie jak prosię - przebieram się, mokry jestem jak szmata bo pocę się niczym knur, wiem że śmierdzę z mocą tysiąca ton obornika, a obok mnie gość bez żenady zaczyna się delektować banankiem. Wtf.
Spotkaliście się z tym, czy tylko ja to widuję?
#mikrokoksy
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@FEED_YOUR_HEAD: i naprawdę mogąc wyjść dosłownie 5m na elegancką ławkę, żeby kulturalnie zjeść jak człowiek w miłej atmosferze, to wolisz żreć ociekając potem tuż obok pięciu innych spoconych facetów, zamkniętych w 10m2 szatni, w akompaniamencie zapachu 18 par butów leżących na podłodze?
  • Odpowiedz
I bez sensu bo nie zdążysz tego strawić, tylko placebo Ci da siłę ze słońca ʕʔ

@Poemat: No ale jak bebzol pełny to pas się lepiej opina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@15132479 Na co Ci pas? ( )
@Szimu Taki banan po treningu to tak Ci glikogen odbuduje, jeszcze na pewno uszczupliles go na treningu do granic możliwości ( )( )
  • Odpowiedz
@Poemat: Skoro synteza glikogenu zalezy m.in. od poziomu cukru, stezenia insuliny, to przez zjedzenie nawet tego banana nastapi mniejszy wyrzut insuliny, na 100g banana przypada ~12g cukru.. Dalej nie rozumiem do czego pijesz, nigdzie nie napisalem ze odbudujesz caly glikogen
  • Odpowiedz
@Suplement_Diety: Obfity to nie, ale coś przejeść tak z godzinę przed treningiem, to lepiej zdecydowanie, niż nic nie o--------ć po pracy i od razu trening.

@Poemat: No dobra, to było poniżej pasa. W takim razie pasuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Poemat: edit/ "utracony podczas treningu" - No fakt, tutaj zle napisalem, majac na mysli ze cos odbuduje zutraconego przy treningu, a nie caly glikogen.. Pisalem o czyms majac na mysli cos innego i chyba o to ci caly czas chodzi. Tak czy tak zjedzenie tego banana da wiecej niz nie zjedzenie
  • Odpowiedz
Ja też wolę zjeść w szatni i szeja wypić jeszcze przed prysznicem. Często jest tak że po aerobach jak od razu idę pod prysznic to po wyjściu za 5 minut znowu jestem mokry od potu bo organizm w środku dalej rozgrzany. A tak sobie spokojnie zjem wypije i dopiero ide
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • Odpowiedz