Ciekawe ze jest bardoz dużo ludzi którzy myślą, że ludzie żyli razem z dinozaurami w perhistorii. Serio, zapytajcie swoje różowe :) Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na panowanie dinozaurów nie jest o wiele lepiej. #dinozaury #ciekawostki
Dobra, ale małpy żył w czasach dinozarurów? Kiedy pojawił się małpy. co było przed "Homo". Czy w momencie uderzenia meteorytu zgineło wszystko i zaczęło się życie od nowa? Jestem noga z biologii, szczególnie że te tematy w szkole były po macoszemu traktowane. Po prostu ciekawi mnie ta ogromna przerwa miedzy dinozaurami a Homo, i co z małpami.
Zawsze śmieszy mnie to jak ktos uzywa okrślenia "dinozaury panowaly". Raczej po prosru egzystowaly. Dinozaury żyły tyle milionów lat i nie wytworzyly żadnej cywilizacji, nie stworzyli narzedzi, nie wynaleźli koła, itd. Zajebiste panowanie, przez milony lat stac w miejscu, to tak jakby powiedzieć, że muzulmanie panują w Afganistanie albo Iranie. Nie to po prostuu tępy bezmózgi motłoch, który zatrzymał się w średniowieczu.
@torian15 biblia, święta książka od rzekomego stwórcy całego wszechświata, datuje stworzenie świata jakieś 6 - 7 tysięcy lat p.n.e. i dinozaurów w niej nie było, za to były smoki ( ͡º͜ʖ͡º)
@torian15: podobny mindbllown mamy gdy dowiemy się, że od czasów budowania piramid w Egipcie do czasów Kleopatry minęło dużo więcej czasu niż od czasów Kleopatry do dnia dzisiejszego
@niebotyk99: małpy nie żyły w czasach dinozaurów. W tamtych czasach, ssaki były na dość wczesnym rozwoju i bardziej przypominały wielkością i budową gryzonie. To przez te 60 milionów lat, po wymarciu dinozaurów, ssaki ewoluowały i zajmowały zwolnione nisze biologiczne.
@torian15: nie, żeby coś, ale na jakim poziomie trzeba być, żeby mieć różową co myśli, że ludzie żyli z dinozaurami? XD To podpowiem: raczej na podobnym.
Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu
mnie zawsze bardziej fascynowało że piramidy powstały ok 2500 r p.n.e, czyli między piramidami i rokiem 1 jest 500 lat więcej niż między rokiem 1 a teraz czyli w czasach Jezusa piramidy już były prastarymi zabytkami, tak jak dla nas np: koloseum
jaki rozwój przeszła ludzkość od roku 1 do teraz, to sie w głowie nie mieści, zwłaszcza w ostatnich 200
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na panowanie dinozaurów nie jest o wiele lepiej. #dinozaury #ciekawostki
źródło: dinozaury
Pobierz#ai
źródło: obraz
Pobierzźródło: Screenshot 2025-12-19 at 12-33-12 Original 1966 UK One Million Years B.C. poster - One Million Years B.C. - Wikipedia
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@niebotyk99: małpy nie żyły w czasach dinozaurów. W tamtych czasach, ssaki były na dość wczesnym rozwoju i bardziej przypominały wielkością i budową gryzonie. To przez te 60 milionów lat, po wymarciu dinozaurów, ssaki ewoluowały i zajmowały zwolnione nisze biologiczne.
To podpowiem: raczej na podobnym.
mnie zawsze bardziej fascynowało że piramidy powstały ok 2500 r p.n.e, czyli między piramidami i rokiem 1 jest 500 lat więcej niż między rokiem 1 a teraz
czyli w czasach Jezusa piramidy już były prastarymi zabytkami, tak jak dla nas np: koloseum
jaki rozwój przeszła ludzkość od roku 1 do teraz, to sie w głowie nie mieści, zwłaszcza w ostatnich 200