Aktywne Wpisy
ZdzislawRotterdam +162
Pamiętajcie ze jak widzimy taki widok to dzwonimy na policję, a jak krzywo jedzie to mówimy ze prawdopodobnie jest pijany i odrazu są na sygnale ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000059239
Pobierz
fernir88 +28
To my mężczyżni budujemy ten świat. #p0lka to tylko na stanowisko managerskie by chciała XD A gdyby nie faceci to prawda jest taka, że by sobie palcem do d--y nie trafiły. Ile kobiet buduje domy? Ile wywozi śmieci? I tak dalej...

Czy commitować każdą drobną rzecz(wydaje się niewykonalne), czy można zbiorczo wymienić co się zmieniło?
Jeśli drugie, to jak ogarniać cofnięcie zmian w części kodu, ale inaczej niż ręcznie kopiować z poprzedniego stanu kodu?
@look997: Commity powinny być:
* małe (kilka/naście/dziesiąt linijek zmian)
* działające (jak zmieniasz nazwę funkcji to także jej użycia – każdy commit dowolnie odpalony
Możesz cofnąć HEAD z wybranego commita zostawiając zmiany w working copy - np.
git reset --soft HEAD^cofnie cię jeden commit, a zmiany któreOo, dosłownie takiej informacji potrzebowałem. Bo nigdy nie wiedziałem co w opisach znaczy małe/niewielkie itp. określenia.
A jak już pytam o oczywistości:
Jak zmieniam jedną rzecz, i przy okazji poprawiam w tym samym pliku coś innego (jakaś drobnostka, ale nie związana), to jak to rozdzielić? Jeśli już coś zacząłem z główną
@look997: użyć innego osobnego changeseta do tego albo zastashowac na pozniej
@look997: Partial commit (czy tam patch commit) (git add -p). IntelliJ wspiera partial commit od chyba wersji 2018
https://stackoverflow.com/questions/34730585/how-can-i-commit-some-changes-to-a-file-but-not-others-in-vscode
( ͡° ͜ʖ ͡°)