Aktywne Wpisy

Logoludy +76
Jutro cały świat za Argentyną. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś z własnej woli mógł kibicować Angolom no może poza fanbazą Criastiano która będzie liczyć na porażkę Messiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mecz
#mecz

saviour +16
Nie wiem jak można kibicować państwu totalitarnemu aka Anglii. Oni za to jaki syf zrobili ze swoim krajem i jak traktują swoją ludność etniczną, powinni być wykluczeni bardziej niż Rosja. #mecz

Liczba zgonow zwiazanych z ruchem drogowym na 100k mieszkancow:
Norway 2.2
Sweden 2.8
United Kingdom 2.9
Netherlands 3.4
Germany 4.3
France 5.1
Czech Republic 6.1
Bulgaria 8.3
Turkey 8.9
Poland 10.3
Ukraine 13.5
Zdecydowanie blizej nam do Ukrainy niz Europy Zachodniej...
#polskiedrogi
#niemcy #uk #szwecja #emigracja #norwegia
Komentarz usunięty przez moderatora
Oczywiście nie znaczy że jest u nas dobrze, bo po prostu gonimy tą Europę, która pod względem bezpieczeństwa na drogach ma coraz mniejsze pole manewru.
@Pieron: Ciekawe gdzie w Polsce są pasy na drogach szybkiego ruchu?
Co do danych - średnia europejska to jest 9.3, biorąc pod uwagę że ciągle się to u nas poprawia, to pewnie nie odstajemy jakoś zbytnio. No chyba że porównujemy się do Niemiec, Austrii czy Szwecji.
Jemu raczej chodziło o przejścia bez sygnalizacji na drogach 2+2 (i więcej). Ja od siebie dodam
@janekplaskacz: To akurat popieram, większość sytuacji jak ktoś na mnie wymusza pierwszeństwo, ma miejsce właśnie na skrzyżowaniach równorzędnych. Najczęściej paniom się wydaje, że jak jadą prosto to mają pierwszeństwo... Znak ustąp pierwszeństwa, zdecydowanie daje wszystkim do zrozumienia żeby się nie wbijać na pałę.
Jesliby porownac do sredniej UE+Norwegia/Szwajcaria to odstajemy od nich bardzo
http://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/road-traffic-accidents/by-country/
Polska - 7.93
Turcja - 8.85
@Spring_is_coming: USA już przegoniliśmy. Oni mają 10.04, my mamy aktualnie 7.93