Aktywne Wpisy

źródło: temp_file5831120007970139538
Pobierz
NogaOdStolu +181
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file5831120007970139538
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Komentarz usunięty przez autora
@Ataxia: i tak to sie ciagnie w kazdym polskim domu od pokolen, bo lepiej to po prostu zrobic i miec "spokój" :)
Nikt nie ma jaj zeby zyc po swojemu, choc POWOLI to sie zmienia
@oiio: Co za beznadziejne myślenie. Weganin też ma brać udział w polowaniu z rodziną bo korona z głowy by mu nie spadła?
Komentarz usunięty przez autora
@artpop: Porównanie bardzo nietrafione, a przede wszystkim przesadzone. Sam mimo jedzenia mięsa nie wziąłbym udziału w polowaniu. Po prostu to, że ktoś sobie coś tam prywatnie wyznaje i ma jakieś obrządki mi zupełnie nie przeszkadza. Nie strzelam wbrew sobie dzikiemu zwierzęciu w łeb, tylko sobie raz na rok stoję
1 kwestia twojego zachowania.
Szanuje twoja szczerosc i uparcie przy tym, ze nie pojdziesz do kosciola, skoro to nie jest zbierzne z twoimi i twojej lubej przekonaniami. Nie mniej jednak (jak ktos juz wczesniej pisal) ja na twoim miejscu (z szacunku do gospodarzy) poszedlbym, przestal ta godz. pod kosciolem (zwlaszcze jesli to byla twoja pierwsza wizyta
@oiio: Widzisz, ty mógłbyś to zrobić, a ja nie wyobrażam sobie uczestniczenia w mszy, nawet jej słuchania, czy stania obok. Wolę ten czas spędzić np. na kawie w parku, słuchając podcastu, czy muzyki, a po mszy spotkać się z rodziną (tak teoretycznie, gdyż moja bliska rodzina jest niewierząca).
@oiio: Ale jednak i tak planujesz to zrobić: " ... Przed Wigilijną kolacją też tam uklęknę. Bo po co mi te krzyki, po co mi walka z wiatrakami, po co kłótnia. Dlatego jak będę miał dziecko to też ochrzczę, też pójdzie do komunii. Odwalanie teatrzyku, ale jednak dające więcej korzyści niż nie robienie