Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 138
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oiio: a potem ochrzcić dziecko bo rodzinka chce, potem komunia bo rodzinka chce, oczywiście kościelny bo rodzinka chce

@Piottix: Czemu musisz uderzać od razu w skrajności. Za dziecko odpowiadam już tylko ja i tutaj nie ma przebacz. Natomiast sam jestem już ukształtowany i mnie pójście do kościoła nie zmieni, czy nie zindoktrynuje. To nie na tej zasadzie, że rodzina chce to trzeba robić. Nie, po prostu trzeba czasami
  • Odpowiedz
  • 32
W moim przypadku comingout zadziałał na całą rodzinę ze strony ojca jak dołączenie do sekty. "Żebyś Boga z serca wyrzucił, cała rodzina się wstydzić będzie, a co na wsi powiedzo, jak ty dziecko jesteś ochrzczony to co Ty sobie wyobrażasz, to ksionc Piotr niech z tobo pogada, to Ci wyjaśni wszystko" albo tekst mojego chrzestnego "to co Ty jesteś prawosławny, muzułmanin czy ktoś Ty jest" i to jego spojrzenie jakby miał zaraz
  • Odpowiedz
@oiio:

Za dziecko odpowiadam już tylko ja i tutaj nie ma przebacz.

To co piszesz jest nielogiczne. Skoro do kościoła można się przejść i nic ci to nie szkodzi to dziecko też możesz ochrzcić żeby rodzinka się lepiej poczuła. Jak chcesz uprawiać hipokryzję to chociaż bądź w tym konsekwentny i idź na całość.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ataxia: kurde jak ja się z tobą zgadzam
za mnie matka na mszę miała dziś dać żebym przestała się buntować przeciwko wierze XDDD
  • Odpowiedz
@Ataxia szanuje to co zrobiłeś, jak sam jestem wierzący to jak się na takie coś patrzy to ręce opadają XD z fartem mireczku i zdrowia dla obojga ( )
  • Odpowiedz
@Ataxia a mogłeś pozostać katolickim ateistą lub chrześcijaninem kulturowym i żyć w zgodzie ze swoją własną kulturą, narodem i pochodzeniem.
Nie wszystko jest źle w religii naprz. wspólnota, grupowe śpiewanie, pielgrzymki, medytacja czy też skupienie się itd. itp.
  • Odpowiedz