Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 138
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Justycjariusz: Napisałem ci przecież że nie jest to jedyna rzecz na której można się skupić będąc w jakiej kolwiek świątyni, dla mnie akurat to jest istotne, kogoś innego możę zająć malarstwo na ścianach, innego krój ubioru sąsiada, to nie istotne.
  • Odpowiedz
@Justycjariusz: Uważam że tak jak i ty mamy rację. Uważam cię za inteligentnego człowieka, używasz nieraz trafnych argumentów. Myślę że powinniśmy zakończyć naszą rozmowę na tym etapie ponieważ ani ja ciebie ani ty mnie do niczego nie przekonasz.
  • Odpowiedz
@RelaniU:

Napisałem ci przecież że nie jest to jedyna rzecz na której można się skupić będąc w jakiej kolwiek świątyni, dla mnie akurat to jest istotne, kogoś innego możę zająć malarstwo na ścianach, innego krój ubioru sąsiada, to nie istotne.

No czyli radzisz tak - bądź konformistą, nie wychylaj się, idź do kościoła jak ci ktoś powie i licz tam włosy w nosie sąsiada jak nie masz co robić.
  • Odpowiedz
@DonPablito: 'kazali mi iść do kościoła :O no to się nie godzi'. Ile Wy macie lat? :D wiedział od dawna jak to będzie wyglądało, to mógł uprzedzić, a nie 2min przed mówi, że nie idzie.
"Jawne narzucanie innym swojego zdania i zmuszanie do czegoś czego nie chce się robić" - Brzmi absurdalnie w porównaniu do tego, że jego teściowie chcieli iść do kościoła i byli zdziwieni, gdy nagle się przed
  • Odpowiedz
@Fokstrot88: Przekręcasz. OP napisał że wiedzieli że różowa nie chodzi od paru lat już prawie, i że on nie chodzi.

Oczywiście że to narzucanie komuś swojego zdania. Nie chcieli poruszać tego tematu żeby uniknąć awantury jaka miała miejsce.

Chodzi się wokół katolików po ciuchutki żadnych drażliwych tematów nie porusza żeby tylko ich czasem nie urazić, a jak już tylko coś nie pasuje albo stawia się sprawę jasno to wielkie oburzenie
  • Odpowiedz
@Ataxia: Katolizm to jak choroba, u mnie w rodzinie choćbyś dowody przedstawił na nieistnienie boga to i tak będą wierzyć i jeszcze ci powiedzą że to przez to, że nie chodziłeś
  • Odpowiedz
  • 0
@Ataxia a jaki jest Twój stosunek do świąt? Nie mowie tego obrazliwie, bo mam taki sam poglad, tylko nie wiem co sadzic o swietach i ewentualnego spedzania ich z dziecmi
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Ayamee jeszcze nie mam własnej rodziny i póki co wygląda to tak że przychodzę, uczestniczę w tym bez religijnych elementów typu kolędy, pasterka itd.

A co do przyszłości wyobrażam sobie to tak. Ze mamy uroczysta kolacje. Składamy sobie życzenia itd. W nocy pod choinka zostawiam prezenty że niby Mikołaj( ͡° ͜ʖ ͡°). Pozostałe dni podobnie, dużo odpoczynku i czasu spędzonego razem. No i dużo jedzenia (
  • Odpowiedz
@Ataxia: fajna zarzutka, w żadnej znanej mi katolickiej rodzinie nie zrobiono by takiej akcji, zmyśliłeś to i żebrzesz plusy, bo jak sam napisałeś jest zainteresowanie... ogólnie całość to taguj #rakcontent
  • Odpowiedz
  • 0
@Ataxia bo wlasnie mi rodzina mowi jak to tak spedzac C H R Z E S C I J A N S K I E swieta bez wszystkich obrzedow tych i w ogole, jak to tak mozna, to w ogole nie spedzajcoe swiat hurr durr. To co, mam zyc z daleka od wszystkiego ma czym sie wychowalam? Najfajniejsze rodzinne chwile sa ze swiat, tho. Jak to widzisz?
  • Odpowiedz
@Ayamee: widze to tak ze nafajniejsze chwile sa gdy ma sie dla siebie czas i chce sie go spedzic razem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Swieta to tylko pretekst. Czesto swieta sa chwilami dramatów i ostrej patologii.

Serio, moim zdaniem swieta nic nie traca gdy omija sie chrześcijańskie obrzadki.
  • Odpowiedz