Aktywne Wpisy
HerlockSholmes +177
Panitsch +2748
Podobnie jak w zeszłym roku wypłacam 1 złoty z wośp za każdego plusa pod tym postem. Zapraszam do plusowania, każdy plus się liczy. Nic cię to nie kosztuje, a pomagasz. Czas do jutra do 20:00.
#wosp
#wosp
Dla zainteresowanych wrzucam wycinek z mojego cv (proste, bo na razie nie zamierzam zmieniać pracy), a chętni mogą zadawać pytania.
#chwalesie #wygryw #praca #pracbaza #korpo #korposwiat
@Ignacy_Loyola: A jak wysoko jest?
A tak na serio, to czy masz perspektywy by kiedyś ten wyścig zakończyć i spokojnie pracować 8h dziennie za podobne pieniądze?
@LocaJohny: większość big4 to jest właśnie praca po kilkanaście godzin, szczególnie jako stażysta. Co kto lubi.
Pozdrawiam
@maneter44: W posiadaniu pakietu akcji instytucji, która zarządza zasobami większymi niż 20 PKB Polski.
@Herubin: Mam perspektywy pracować mniej niż 8h dziennie za o wiele większe pieniądze.
@Kamil_C: Różnie. Głównie podczas studiów i pierwszej pracy.
@Ignacy_Loyola: Nie krytykuję, ale takie coś można nazwać sukcesem tylko wtedy kiedy celem jest kasa sama w sobie. Ja tam wolę sobie popracować w większości po 8h dziennie i mieć wolne weekendy dla siebie i przyjaciół. A co mi po 10k euro skoro najlepsze lata spędziłbym w pracy.
@Ignacy_Loyola: Jak można pracować w korpo po mniej niż 8h?
2. Czym się konkretnie zajmujesz?
3. Czy lubisz swoją pracę?
4. Czy jest dla Ciebie ciekawa, czy tylko jest środkiem do zarabiania hajsu?
5. Czy atmosfera w pracy Ci odpowiada? Są jakieś serdeczniejsze kontakty, czy tylko wyścig szczurów?
Gratulacje.
@vevnx: Ale wiesz, że wcale nie potrzeba 10k euro aby sobie spokojnie żyć? 8h pracy w której zarabia się mniej, ale przyzwoicie i czas na odpoczynek i przyjemności. Nie twierdzę, że to mam, ale gdybym miał wybierać pomiędzy takimi dwoma trybami to bym wybrał ten drugi. Work life balance.
@pawel-niczyporek: bo potem wchodzisz na poziom konsultanta i super specjalisty, 4h ostrej roboty i do domu.
Pozdrawiam
@vevnx: za dużo Kurjosakiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
@vevnx: zaraz każdy będzie wynajmował mieszkania ta bańka pęknie jak nagle będzie tysiące pustych mieszkań po starszych osobach
Co do kiyosakiego to oszust i jak zarobic hajs pisąc książkę o wolnosci finansowej
@LocaJohny: @lisu_: Wydaje mi się, że OP nie był w "regularnym" konsultingu strategicznym McKinsey, tylko pracował w zespole który doradza zespołom projektowym i/lub zajmuje się doradztwem operacyjnym/implementacją dla klientów.
@PiersiowkaPelnaZiol: McK to
@tomasztomasz1234: Przecież wg CV OP pracuje teraz w BlackRock.
@Ignacy_Loyola: Gratulację. Ile masz lat? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gratki.
1. Jak łączyłeś bardzo wymagające studia na UW i SGH z wymagającą pracą? Czy byłeś dobrym studentem?
2. Kiedy zdecydowałeś o takim wyborze kariery?
3. Jak postrzega cię rodzina i znajomi?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora