Aktywne Wpisy

agiller +443
Pamiętajcie mirki i mirabelki, jeśli będziecie chcieli pokazać dzieciom jak turlać się ze sporej górki to sprawdźcie czy po drodze nie ma jeżyn. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Właśnie czekam na tomograf gałki ocznej bo kolec mi przejechał po niej. :D Krwi z rozcięcia było tyle że 2 paczki chusteczek poszły a kurtka do prania. Suma summarum córki w płacz i boją się podejść zamiast śmiać się jak stary
źródło: 26437
Pobierz
Ciameq +130
Witajcie Mircy. Piszę ku przestrodze. Dziś w stojące auto mojego taty przydzwonił gość. Gdy usłyszał, że tata nie chce się "dogadać" tylko wzywa policję to uciekł z miejsca zdarzenia. Szczęście, że tata od razu jak wysiadł zrobił zdjęcie tablicy. Mając cały czas telefon w ręku zdążył zrobić również zdjęcie jak tamten odjeżdża w "siwą" dal. Okazuje się, że jak ktoś nie ucieka od razu to nie znaczy, że zaraz nie zacznie... W
źródło: IMG_3582
Pobierz

Cześć, stoje w tym momencie przed wyborem języka obiektowego, którego będę chciał się nauczyć. Jest to dla mnie ważny wybór bo jak postanowię, to nie chce już zmieniać zdania i uczyć sie troche tego troche tamtego. Wybór stoi pomiędzy javą, c#.
Planuję wykorzystywać umiejętności głównie pisząc aplikacje na androida - mam sporo pomysłów, więc chciałbym wykonać pare side-projektów. Czyli chyba szala przechyla sie na stronę javy.
Natomiast jestem bardzo dobrze obcykany z t-sql, dzieki czemu mógłbym wykorzystywać te umiejętności w c#.
Będę wdzięczny za pomoc w nakierowaniu. Dzięki!
No wiesz. Jakieś obejścia mnie nie interesują, że się "innymi sposobami da". Enumy w C# są po prostu upośledzone.
A co do reszty...
To samo można powiedzieć o każdej rzeczy, która jest w C#, a nie ma jej w Javie.
Za dużo pisania, żeby na mirko to wyjaśniać.
Zwykła klasa Ci nie zapewni istnienia określonej liczby instancji, jak się kodu do tego nie dopisze (a pewnie i zrobi się to źle). A po co dopisywać kod, jak masz to zapewnione przez
@sorhu: To jest chyba bardziej w---------e niż jakiekolwiek fanboyowanie. xD To po co piszesz o tych enumach jak i tak swojego zdania nie przedstawisz.
Bo pytanie nie było o moje zdanie, lecz o możliwości języka, a to sobie każdy może sprawdzić. Nie ma sensu się produkować i pisać coś, co zostało milion razy napisane.
Uważam że coś takiego prowadzi do kiepskiego utrzymaniowo kodu - logika biznesowa powinna być w określonych miejscach takich jak serwisy (często mylnie nazywane repozytoriami) czy command/queries jak się stosuje wzorzec CQRS.
Może w Javie jest inaczej, ale 90% miejsc gdzie się używa enumów to odwzorowywanie danych z bazy czy tez inne modele danych, a tam żadnej logiki nie powinno być czego niestety początkujący programiści niestety nie wiedzą. Nie widzę