Aktywne Wpisy

Chciałbyś zakazu tak dużych samochodów w miastach?
#samochody #motoryzacja #urbanistyka #warszawa #krakow #wroclaw #lodz #poznan #gdansk
#samochody #motoryzacja #urbanistyka #warszawa #krakow #wroclaw #lodz #poznan #gdansk
Chciałbyś zakazu tak dużych samochodów w miastach?
- Tak 36.3% (961)
- Nie 52.8% (1398)
- Nie wiem / sprawdzam 11.0% (291)

lexico +163

![[VIDEO] Wypadek na A1 Sierosław - Sceny po wypadku](https://wykop.pl/cdn/c3397993/5379198ae47936f6fb8134ecd8e7bb9036552ea1851ac944d41eb6bbf8416d0d,q70.jpg)

Cześć, stoje w tym momencie przed wyborem języka obiektowego, którego będę chciał się nauczyć. Jest to dla mnie ważny wybór bo jak postanowię, to nie chce już zmieniać zdania i uczyć sie troche tego troche tamtego. Wybór stoi pomiędzy javą, c#.
Planuję wykorzystywać umiejętności głównie pisząc aplikacje na androida - mam sporo pomysłów, więc chciałbym wykonać pare side-projektów. Czyli chyba szala przechyla sie na stronę javy.
Natomiast jestem bardzo dobrze obcykany z t-sql, dzieki czemu mógłbym wykorzystywać te umiejętności w c#.
Będę wdzięczny za pomoc w nakierowaniu. Dzięki!
Na androida masz xamarin, ios zdaje się też obsługuje.
A sql nie ma tu znaczenia, postgres czy mysql i tak ogarnąłbyś szybko.
Natomiast ogólnie to sugerowałbym żebyś poszedł w kierunki typowych webowych aplikacji biznesowych, jak już znasz TSQL to jeden problem z głowy masz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
C# to taka poprawiona
10 lat temu przeszedłem z C# na Javę i nie żałuję.
Na przykład enumy. (✌ ゚ ∀ ゚)☞
1) MVC i strony generowane przez Razor'a + JQuery itp.
2) Framework javascriptowy np. Angular albo React który strzela zapytaniami do API wystawionego przez twoją aplikacje.
Pierwszy sposób jest prostszy do ogarnięcia i wypadało by go znać stąd możesz go wziąć na pierwszy ogień, drugi jest nieco bardziej nowoczesny, natomiast tu problem polega na tym że co chwile
Toć to jeno zakamuflowany integer.
Wystarczają w zupełności? Tak może powiedzieć tylko ktoś, kto nigdy nie poznał, co to prawdziwy enum.
@readme_txt: Aplikacja powinna być niezależna od rodzaju bazy danych. Od tego masz ORMy i frameworki, żeby w każdym momencie móc przenieść apkę z jednej bazy na inną. Jak będziesz w kodzie zaszywał rozwiązania chrakterystyczne dla jednego konkretnego silnika DB to prędzej czy później zrobisz sobie krzywdę.
Nie wiem jak przy c#, przy javce możesz sobie na
Sprawdź sobie.
Bzdura. C#, powstał bo Microsoft przegrał proces sądowy i przez dluuuugie lata Java była daleko w tyle. Nadal jest, ale trochę mniej.