Wpis z mikrobloga

via Android
  • 1
@pernikovy_tatko rowerach próbowałem z 2 3mc po zerwaniu i o ile na prostej drodze dało się jechać o tyle miałem problem przy każdym nawet najmniejszym wzniesieniu lub przy starcie gdzie trzeba było rozbujać się od zera więc odpuściłem. Biegać nawet nie próbowałem, kilka razy na spacerze młody wypuszczal się za daleko więc próbowałem do niego podbiec i po kilku krokach czułem się jakbym miał w kolanie gwóźdź. Wchodzenie po schodach nawet
  • Odpowiedz
@mysz0n nogę ci zabandażowali jak przy poparzeniu ( ) na osłodę ci powiem że ja już w ogóle nie odczuwam że miałem rekonstrukcji i i niej zapomniałem, w wyciągania drenu w ogóle nie czułem nawet
Powodzonka
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Biedak_cebulak12 no powiem Ci ze teraz zaczęło boleć dość mocno. Dostałem 2 kroplowki, ale mimo to czuję. Tragedii nie ma, ale przyjemne to to nie jest... Ale z tego co wiem jest opcja ze te dreny trochę mi tam w środku przeszkadzają. Zobaczymy jutro po wyjęciu. Odezwij się jak się za tydzień położysz w oczekiwaniu na operację. Na szczęście byłem dziś pierwszy ale od 6 na nogach, stres był spory. Jednak
  • Odpowiedz
@mysz0n: Jestem 5 lat po rekonstrukcji ACL i szyciu łąkotki i jest mega! Biegam, skaczę, gram nawet w piłkę i jeżdżę na nartach.
Tylko sumiennie się rehabilituj, znajdź dobrego specjalistę, fizjoterapeutę, a nie NFZ i okłady z błota XD
  • Odpowiedz
@mysz0n pomyliłem się 22 mam dopiero w szpitalu się zjawić ale postępy powinniśmy mieć zbliżone przy rehabilitacji, w każdym razie będziesz krok przede mną ( ͡º ͜ʖ͡º) miałem już artkoskopie robiona 2 lata temu więc wiem jak jest z drenem... trzymaj się mireczku :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@nic_na_sile no to pocieszasz. A narty bez ortezy? Bo nart mi najbardziej brakuje. 4 lata nie byłem(a bo młody był za młody, a bo 2. Ciąża a bo zerwanypodczas acl) a wcześniej 10 sezonów po kilka wyjazdów na sezon. Jak. Miałem 15 lat, zerwalem więzadła boczne na lewej nodze i od tego. Czasu zawsze w ortezie na lewym kolanie. Myślę że teraz się nie przełamie i na narty będę ubieral orteze.
  • Odpowiedz
@mysz0n: przez pierwsze dwa sezony jeździłam w ortezie, ale kiedyś zapomniałam ubrać i zorientowałam się na stoku. No i tak już zostało, nie noszę :) Na piłkę w tym roku wróciłam, pograć ze znajomymi na hali. I też w ortezie, ale raz jej zapomniałam i...też wszystko oki! Choć byłam po prostu ostrożniejsza :)
Teraz jestem na etapie, że zastanawiam się, która noga była operowana, bo po prostu zapominam i tego
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@tarzan_szczepan wiem że acl a nie alc, nie zauważyłem tego błędu. W kwietniu będzie rok od urazu. Raczej nie miałem problemów z zanikiem mięśni. Ogólnie rodzinnie mam dość dobrze zbudowane uda i łydki, swoją drogą przed operacja patrzyłem że łydka na operowanej nodze jest większa niż ta na zdrowej. Nie wiem dlaczego ale widać to było gołym okiem od tyłu jak stanąłem na palcach.

@nic_na_sile gdyby nie młode mysz0ny to
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@SamNieWiemKto to dreny, tato który miał też rekonstrukcje mówi że mogą mieć po pół metra... Pytałem chwile temu doktora i powiedział "noo są dość długie, ale muszą być, jutro wyjmujemy, będzie boleć bardziej niż operacja" śmieszek kurna... ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Kris515 nieźle, ile czasu trwało dojście do siebie? Do pełnej sprawności?
  • Odpowiedz