Aktywne Wpisy
suslogon-szczecinski +857
Ostatnia cyfra po plusie oznacza, z którą polityczką w piątek się napijesz i spędzisz upojną seksualnie noc.
0. Joanna Senyszyn
1. Kaja Godek
2. Ewa Kopacz
3. Elżbieta Bieńkowska
4. Anna Grodzka
5. Krystyna Pawłowicz
6. Beata Szydło
7. Marta Lempart
8. Julia Przyłębska
9. Joanna Mucha
#glupiewykopowezabawy #heheszki #zabawa #niebieskiepaski
0. Joanna Senyszyn
1. Kaja Godek
2. Ewa Kopacz
3. Elżbieta Bieńkowska
4. Anna Grodzka
5. Krystyna Pawłowicz
6. Beata Szydło
7. Marta Lempart
8. Julia Przyłębska
9. Joanna Mucha
#glupiewykopowezabawy #heheszki #zabawa #niebieskiepaski
ArtBrut +207
Jadę, z przeciwka jedzie tir i zaczyna z niego lecieć lód na samochody jadące za nim i na mnie. Już raz oberwałam tak, że maska i zderzak były do wymiany. Zawracam na skrzyżowaniu, na którym leży pełno lodu. Dosłownie pełno, nic tylko brać łyżwy i śmigać.
Gonię tego tira, cały czas z niego leci lód, ludzie zjeżdżają na pobocze i na sąsiedni pas, żeby nie oberwać. W końcu wyprzedzam gwiazdora, zaczynam hamować, po dłuższym czasie nasz gwiazdor w końcu stanął. Razem ze mną zatrzymało się pięć aut, każdy zaczął krzyczeć na biednego kierowcę. Droga przez moment była całkowicie zablokowana, bo auta stały na całej szerokości, żeby uniemożliwić mu odjechanie.
Dzwonię na policję, miły pan przyjął zgłoszenie, podałam mu wszystkie dane. Policja jedzie.
Pan tirowiec stwierdza, że nie ma czasu na takie głupoty (!) i wsiada do swojego wozu z zamiarem odjechania, jednak chyba ktoś mu przez telefon dobrze poradził i nie pojechał. W zamian za to wysiadł i zaczął robić mi zdjęcia, żeby "pokazać kolegom na kogo mają uważać". Uśmiechnęłam się najładniej jak potrafiłam :)
Nie było żadnego tłumaczenia, że nie odśnieżył BO NIE MA GDZIE I NIE BĘDZIE NARAŻAŁ SWOJEGO ŻYCIA WCHODZĄC NA NACZEPĘ, CO JEST WBREW PRZEPISOM BHP (czyli nie był into wykop). Miał pretensje o to, że nie zatrzymałam go kilometr dalej, gdzie zaczyna się teren zabudowany, "bo tam i tak bym zwalniał". Zupełnie nie rozumiał, że z każdym przejechanym przez niego metrem prawdopodobieństwo, że ktoś zginie, wzrastało.
Czekając na policję pan zaczął potrząsać plandeką, żeby jak najwięcej lodu spadło.
Policja przyjechała, tirowiec jest biedniejszy o 300 złotych. 0 punktów karnych.
Sami oceńcie, czy jest to kara adekwatna do zagrożenia życia, jakie stworzył.
#czujedobrzeczlowiek bo może ktoś dzięki tej akcji uniknął obrażeń, śmierci, albo uszkodzenia samochodu
#polska #ciezarowki #tir #kierowcy #logistyka #transport #zima
Dodatek wspierany przez Cebula.Online
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen
Uważasz, że wołający nadużywa MirkoList? Daj znać @IrvinTalvanen
! @pavloooo @wojtuswww @Orion1988 @w_t_d @HenroS @RageBachus @lolek32 @AionSama @angry_chinchilla @ziele1985 @naivor @pierzak @BoskiZenon @zarowka12 @krytykujacy_zrzeda @WyznawcaCzarnegoOkienka @kapitan_bomba @Pawel4freak @mirek_januszy @ulv @zooshi @Zlomiarz1 @Seba_z_Centrum_Dowodzenia_Swiatem @a-unit @NuclearBlast @satanasluciferi @sunnycoast @detalite @Twinkle @magtax @eXsio @KosmicznyMops @
Komentarz usunięty przez autora
Jak bezpiecznie pozbyć się tego lodu z dachu naczepy?
@Freakz: czemu do panów tirowców? Tirowiec ma miec, wiedzieć, umiec i robić. Wszak jest od robienia jak dupa od srania. I przeciez gowno kogo obchodzi jak.
Nie spotkałem idealnej metody. Najlepsza to chyba te nieszczęsne rusztowania/podesty których na całą Polskę jest sztuk chyba raz.
@BabyBuns: ...się. I masz przesrane u BHPowca i pracodawcy za złamanie
Tak więc szanuje za postawę !!! Tępić leniwych gnoi którzy przez swoją
A ten 300zł mandat opłaci pracodawca i potraktuje jako poboczne koszty prowadzenia działalności. Chyba że to Janusz transportu,
I się nie dowiemy(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Owszem gdy jest możliwość i robię tak osobiście - można wejść do naczepy poobijac deska w dach, potem go zsunac i jest ok - problem pojawia się, gdy naczepa jest zaplombowana i nie ma takiej możliwości.
@totalski z takiego kosza na wozku widlowym mozna juz chyba odsniezac ciezarowki, a tam gdzie tiry tam i wozki widlowe. Ale nie kazdy zaklad ma taki kosz, kosztuja ok 2500zł na allegro. Ciezko by bylo zmusić dziad-transy do zapewnienia takiego zaplecza, ale
Problem nie polega na tym, że kierowcy są leniwi, bo każdego ten śnieg i lód #!$%@?, tylko na tym, że często nie ma fizycznej możliwości by firankę wyczyścić. Rozwiązaniem byłoby ustawienie ramp przy parkingach dla dużych, a potem nakładanie kar i na kierowcę i na przewoźnika. Rozwiązałoby to dwa problemy, wymówki kierowcy, że nie ma jak zrzucić i olewanie przez januszy
@Juzef: @totalski: @ameliniowyguzik: Mi się wydaje, że dobrym rozwiązaniem byłoby montowanie przez pracodawce takiej rampy na bazie. Ciężko w ciągu jednego dnia złapać deszcz i mróz więc odlodzenie przed wyjazdem coś by dało. Gorzej z dłuższymi, kilkudniowymi trasami. W takich przypadkach trzeba byłoby już liczyć na rampy po trasie, których jak mówicie brakuje. Chyba standardowo infrastruktura nie nadąża za przepisami.
Może Orleny
Ty, to jak ja byłbym dróżnikiem i dajmy na to poszedłbym się wysrać, ty byś wjechał ciężarówką i zgarnęłaby cię rozwścieczona ciuchcia, to też nie miałbyś mi za złe, bo mnie przycisnęło, a sranie pod siebie na stanowisku narusza BHP i można dostać odparzeń jak się długo w tym siedzi?
Ten sam rodzaj wymówki - łopanie ile to roboty, nimom sprzętu
myśle ze takie coś załatwi sprawe
@sandracze: nope. z każdym przejechanym metrem malały szanse, że spadający lód kogoś zabije, bo było go coraz mniej na naczepie.
~czyli nie byłeś into logika ( ͡º ͜ʖ͡º)
Przecież większość ciężarówek nie stoi codziennie na bazie.
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
No proszę Cię
Hajs się liczy, a nie żadne bezpieczeństwo.
@kotelnica #!$%@?, przepraszam, już więcej żadnego oblodzonego tira nie zatrzymam
@tellet: analogia z dupy. I jeszcze te chwytające za serce socjotechniki. :) Dróżnik
I choćby skały srały, a
Typowe podejście wykopka zza monitora.
Pokaż nam wszystkim w jaki sposób mamy to zrobić zgodnie z przepisami??
Przepisy mówią o czystych pojazdach, a inne zabraniają wchodzenia ¯_(ツ)_/¯
Mnie "udało się" spaść z naczepy i efektem tego było 9 miesięcy leżenia w tym 3 na wyciągu w szpitalu. Nogę złamałem jak jeszcze leciałem.
BHP-owiec powiedział że wogole nie powinienem był tam wchodzić
Corocznie
Jak transy nie
Komentarz usunięty przez moderatora