Aktywne Wpisy

Adamfabiarz +365
Jestem trochę przerażony tym wypadkiem na A1 spowodowanym przez BMW właściciela jednej z łódzkich firm podczas którego zginęła trójka niewinnych ludzi. Równie dobrze mogło trafić na mnie.
80% tras jakich robię to na polskich i innych europejskich drogach szybkiego ruchu (pozostałe 10-12% miasta i 8-10% pozostałe drogi krajowe, wojewódzkie). O tym że nabijam kilometry niech świadczy fakt, że do teraz w 15 miesięcy po wyjeździe z salonu przejechałem 49 tys. km.
Jednocześnie
80% tras jakich robię to na polskich i innych europejskich drogach szybkiego ruchu (pozostałe 10-12% miasta i 8-10% pozostałe drogi krajowe, wojewódzkie). O tym że nabijam kilometry niech świadczy fakt, że do teraz w 15 miesięcy po wyjeździe z salonu przejechałem 49 tys. km.
Jednocześnie

dorszcz +517
Władze Japonii zamierzają przekazać miliard dolarów państwom sąsiadującym z Ukrainą, które przyjmują uchodźców z tego kraju - minister finansów Japonii, Shunichi Suzuki
@MrSyme: To właściwie może wyjść na dobre, jeśli inne kraje będą pilnowały na co idą ich własne pieniądze.
Polska nie potrafi swojej władzy dopilnować, ale mogą się zająć tym inne kraje, które powsadzają naszych za nieprawidłowe rozporządzanie ich pieniędzmi.
@MrSyme: Na fundacje może i pójdzie kilkanaście milionów, ale za to resztę pójdzie do funduszów rządowych xD
https://www.reuters.com/world/japan-pledges-mobilise-1-bln-help-nations-around-ukraine-accept-refugees-2023-05-11/
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@MrSyme: Narodowa Fundacja Pomocy Uchodzcom im św Lecha Kaczynskiego, pensja w zarządzie 100 k.