Wpis z mikrobloga

Jak można do placków ziemniaczanych dodać cukier?


@lydia: łyżkom, a najlepsze są z kwaśną śmietaną i cukrem (), ale to faktycznie nie mogą być placki cebulowo-czosnkowe tylko ziemniaczane. Zresztą cebula po obróbce termicznej jest słodka.
  • Odpowiedz
  • 14
@mchmjszk: W wielu przepisach jest tarty czosnek xd Nie w każdym, ale jest

@lydia No bo można zrobić na słono a można i na słodko. Tylko trzeba o tym zdecydować jak się zacznie je robić. Wiele potraw można zrobić w odsłonie słodkiej albo słonej.
  • Odpowiedz
@lydia: w moim domu robi się placki neutralne (same tarte ziemniaki). ja sobie robie sos pieczeniowy ciemny, dodaje do tego pokrojonej papryki, ogórka i sera zółtego, żona z synem jedzą też ze smietaną i cukrem. niektórych rzeczy nie zjem na słodko, m in. czegoś z ziemniaków i mięsa
  • Odpowiedz