Wpis z mikrobloga

@lydia: z cukrem, z sosem słodko kwaśnym, z cukrem i śmietaną, z cukrem i jogurtem, z pieprzem, z majonezem, posypany serem. A można, jak najbardziej, jeszcze jak!
@lydia: tak trudno się domyślić, że jeżeli ktoś dodaje do placków cukier to znaczy, że robi je na słodko a nie z cebulą i czosnkiem?
To tak jakbyś powiedziała "lol, jak można jeść kanapkę z dżemem, przecież ona się składa z chleba, masła i szynki" xD
Znam ludzi z mojego otoczenia, którzy placki z cebulą posypują cukrem


@lydia: a o syropie z cebuli słyszała? Cebula + cukier to normalne połączenie raczej. Albo cebula z cukrem do śledzi. Zresztą jak komuś smakuje to niech sobie je co chce XD
A skoro znasz takich ludzi to się ich spytaj dlaczego im to smakuje.
@lydia: cukier dodaje się w małych ilościach co nie ma takiego dużego wpływu jak by się wydało, nawet tego się nie wyczuje. Ma to na celu jedynie sprawić by były bardziej chrupiące(karmelizacja cukru). Ot cała tajemnica.
@w__w: Dlatego takie wpisy powstają, bo pisanie o tym czy sernik z rodzynkami czy bez(bo jak wybierasz źle to nie nazywaj się dalej prawdziwym Polakiem) wzbudza większe burze niż dyskusje na poważne tematy