Wpis z mikrobloga

Mirki, pewnie często spotykany problem. Ktoś w #pracbaza podkrada mi mleko. Mamy lodówkę w kuchni, często przynoszę sobie kilka butelek i wypijam jedną dziennie (płatki + białko). W kuchni jest też ekspres i sporo osób przychodzi na kawę. Niejednokrotnie spotkałem się z sytuacją, że zostawiłem zaplombowaną butelkę (wieczko pod zakrętką - mleko z biedry) podpisaną na zakrętce "krl prywatne". I pomimo takich "zabezpieczeń" potrafiłem w kolejny dzień wyjąć butelkę z 2/3 zawartości.
Dawno temu po malowaniu ścian został mi grunt akrylowy, wygląda jak mleko. Pytanie do mirki into #medycyna co się może stać jak to ktoś wypije? Pytanie do mirki into #prawo co się może stać jak ktoś się zatruje moim, podpisanym jako prywatny gruntem z butelki po mleku?
#janusze #zlodzieje
  • 179
@piwuch:

A tam zaraz środki na przeczyszczenie. Jak pracujesz w open space, to nawal do tego mleka ze 20 znaczków z LSD. Niebezpieczeństwa nie ma żadnego, bo nawet jak gość wychla całe mleko, to się nic mu nie stanie.
A przynajmniej będzie niezły ubaw jak mu zaczną smoki z monitora wyłazić.

Stoperany i sraczka... ludzie, FANTAZJI TROCHĘ! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@piwuch: Moim zdaniem środek na przeczyszczenie tez niebezpieczny. Nigdy nie wiesz jak dany człowiek zareaguje, czy nie jest np. uczulony itp. Ja bym proponował załatwić sprawę w inny sposób i nie zniżać się do poziomu ludzi którzy kradną czyjąś własność. Możliwe ze winowajcą nie jest nikt z pracowników, tylko np. ekipa sprzątająca biuro itp.
@piwuch: strategia z dodawaniem środka przeczyszczającego jest skuteczna tylko chwilowo, za dwa tygodnie dalej będą Ci mleko #!$%@?ć. Toteż dobra jest tylko jako natychmiastowa zemsta.

Ja w poprzedniej robocie załatwiłem to inaczej - zacząłem dodawać do mleka kilka kropel zielonego barwnika spożywczego. Naturalnego, na bazie chlorofilu. Natychmiast przestawało ginąć, nawet, gdy wszystkie inne mleka się pokończyły. Zaleta - możesz takie mleko spokojnie używać samemu, w przypadku srakopędnych materiałów niestety dla Ciebie
@piwuch:

W dupie mam czy poumierają.

Przepraszam, co? Karą za sięgnięcie po cudze mleko ma być ostra niewydolność wątroby lub nerek, albo nawet śmierć? Ja pierdziu, dobrze, że nie piszesz ustaw, żylibyśmy we wspaniałym świecie, gdzie karą za wymuszenie pierwszeństwa byłoby zepchnięcie do rowu, zaś za przejście na czerwonym świetle potrącenie z pełną mocą.

Żebyśmy się dobrze zrozumieli, w żaden sposób nie bronię osób, które sięgają po nieswoje produkty, ale gdybym