Wpis z mikrobloga

Mirki, pewnie często spotykany problem. Ktoś w #pracbaza podkrada mi mleko. Mamy lodówkę w kuchni, często przynoszę sobie kilka butelek i wypijam jedną dziennie (płatki + białko). W kuchni jest też ekspres i sporo osób przychodzi na kawę. Niejednokrotnie spotkałem się z sytuacją, że zostawiłem zaplombowaną butelkę (wieczko pod zakrętką - mleko z biedry) podpisaną na zakrętce "krl prywatne". I pomimo takich "zabezpieczeń" potrafiłem w kolejny dzień wyjąć butelkę z 2/3 zawartości.
Dawno temu po malowaniu ścian został mi grunt akrylowy, wygląda jak mleko. Pytanie do mirki into #medycyna co się może stać jak to ktoś wypije? Pytanie do mirki into #prawo co się może stać jak ktoś się zatruje moim, podpisanym jako prywatny gruntem z butelki po mleku?
#janusze #zlodzieje
  • 179
@piwuch: Weź pod uwagę, że ktoś kto podkrada Ci mleko to tzw. złodziej. I teraz pomyśl sobie, co się stanie jak złodziej obsra sobie gacie, będzie wiedział, że to przez Ciebie. Następnym razem obczai które mleko jest twoje i sam dosypie Ci środku przeczyszczającego, bo skoro nie boi się kraść to wsypać takie coś komuś do mleka w odwecie też może nie być dla niego problemem.
@piwuch: Wszystko zależy od tego, jaki wybierzesz środek przeczyszczający, bo jest ich na prawdę sporo. Niektóre po prostu wywierają parcie i opróżniają jelita na 3 dni, nie będzie to dla niego jakieś super nieprzyjemne, a niektóre działają tak mocno, że może siedzieć na toalecie co chwilę.
@zkandal nie mam w pracy klimy, grzeje od dachu i w niektóre dni naprawdę jest gorąco. No a czasami chcę zjeść następnego dnia. Nie mam nic przeciwko drobnym zapasom, w końcu po to stoi lodówka. Ale jest dla wszystkich i ma ograniczoną liczbę półek, jak ktoś zajmie jedną to nie jest to fajne w stosunku do reszty.
@chybasieznam: @piwuch: w takim razie - w Twoim jak i autora wpisu przypadku, problem leży zupełnie po drugiej stronie. Z ludźmi podkradającymi mleko albo zawalającymi lodówkę nie da się walczyć doraźnie. Zróbcie jakieś spotkanie zespołu / piętra i normalnie o tym pogadajcie. Jak ktoś zacznie bagatelizować sprawę to znaczy, że to zwykły Janusz i wtedy można mu zrobić psikusa od czasu do czasu (#!$%@?ć zapasy do kosza, dodać środka przeczyszczającego,
@piwuch z głową trzeba. Zostaw kartkę, że istnieje realne podejrzenie, że mleko było skażone bakteriami i prosisz o kontakt wszystkie osoby, które z niego korzystały, gdyż masz im bardzo ważną informację do przekazania :)
Tak potrzebuję podstawy prawnej. W dupie mam czy poumierają.

@piwuch: jprdl. Niezła z Ciebie patola. Ciekawe jakie masz zdanie n/t islamu, który zabija w imie bezczeszczenia koranu.

Skoro jesteś w stanie zabić za butelkę mleka to nieźle masz w głowie nasrane.
Zgłoszone do moderacji, może Cię namierzą i wyślą patrol policji.