@lijka: Nie wiem, jakie miałaś dzieciństwo, ale piszesz z wyższością, że Cię skręca na myśl o dzieciach chcących mieć smartfona, bo te dzieci Twoim zdaniem nie potrafią niczego docenić. Uważasz, że Twoja praca Cię lepiej ukształtowała. A ja własnie podziwiam rodziców, których dzieci mają wszystko pod nosem. Bo co innego wysłać dziecko, żeby sprzedawało kwiaty, w ramach nauczenia go czegoś, a co innego posyłać dziecko do pracy, bo samemu nie
@lijka: Rodzice moim zdaniem powinni uczyć,że na swoje zachcianki trzeba zapracować.Jak skończyłem licbaze to moi rodzice byli oburzeni jak im oznajmiłem,że ide do pracy XD
@Shanny kolejna... Robiłam to, bo chciałam. Myślisz, że moja mama wyganiala mnie z domu z bukietami i wpuszczala dopiero gdy wszystkie sprzedawałam? Jak wolałam potaplac się w basenie na ogrodzie to się taplalam w basenie na ogrodzie, nikt mnie do niczego nie zmuszał
@Winyl- A dzięki pracy jako kelnerka w wieku 20lat (rok temu) kupiłam sobie samochód za swoje własne pieniądze, może nie najnowsze audi, ale auto na które wydałam 8tys. I tak czuję z tego dumę, że mogłam sobie zarobić na to sama, a nie brać pieniędzy od rodziców, których jak Mirko twierdzi powinno na to stać, bo inaczej o moich rodzicach źle świadczy.
@lijka: a wcześniej nie było dzieciaków które miały co chciały jak tylko o to poprosiły? Teraz nie ma dzieciaków które pracują? U mnie klatkę schodową sprząta matka z córką, latem jak idę na targ to widzę pełno dzieciaków z jagodami, grzybami czy innym runem leśnym. Sam nie dorabiałem tak "oficjalnie" bo całe wakacje u dziadków na żniwach i za to coś się tam dostało, w wolnej chwili zebrało się jeżyny
@PipBoy13 otóż to. A potem tacy ludzie jak op tresuja dziecko i zabierają mu dzieciństwo, tkwiąc w przekonaniu, że w ten sposób się wychowuje człowieka
A teraz jak patrzę na gowniaki, które wymagają od swoich rodziców kupienia nowego smartfona, albo jakiegoś innego drona, to aż mnie skręca w środku. Przeżycia gdy jest się młodym bardzo kształtują człowieka, a jak ktoś zawsze ma wszystko pod nosem to niczego nie potrafi docenić.
@lijka: tak to odebrałem, że uważasz, że teraz dzieci to tylko nieroby i jedyne co robią to stawiają żądania. Wcześniej też były takie gówniaki, tylko
@lijka no bez przesady, dziesięcioletniej nie kupuje się najdroższego smartfona. Przynajmniej w moim otoczeniu nikt by nie kupił dzieciakowi ajfona czy S8
miałem dzieciństwo podobne twojego i wiesz co? Wolałbym mieć wszystko podstawianie pod nos. Nie czuję się jakoś zajebisty bo za dzieciaka jeździłem na wiśnie, szybko zacząłem pracować, w domu od małego musiałem wszystko ogarniać. Zdecydowanie wolałbym beztroskie dziedzictwo
@SpaceMonkey: Byłbyś rozwydrzonym bachorem który nie wiedziałby jak into zarabianie na siebie i nie poznałbyś wartości pieniądza - byłbyś nikim
@Rodriquez wiesz, moi rodzice przez to, że nie podstawiali mi wszystkiego pod nos są z-----i. A ja przez to, że im pomagałam, co mi sprawiało frajdę i dzięki temu się wiele nauczyłam, nie powinnam mieć dzieci ( ͡°ʖ̯͡°) idioci.
Strona główna Allegro na święta 2006, czyli 19 lat temu. Tak, to jest cała strona główna portalu bez żadnych zablokowanych reklam. No i komu kuźwa przeszkadzał taki internet? xD #allegro #internet #webdev #nostalgia #kiedystobylo
@lijka: tak to odebrałem, że uważasz, że teraz dzieci to tylko nieroby i jedyne co robią to stawiają żądania. Wcześniej też były takie gówniaki, tylko
@SpaceMonkey: Byłbyś rozwydrzonym bachorem który nie wiedziałby jak into zarabianie na siebie i nie poznałbyś wartości pieniądza - byłbyś nikim