Aktywne Wpisy

HoroLive +22
Kurde, mam w pracy babkę 46 lat, samotna. ja 28 Nie najładniejsza, nie najbrzydsza. Dostałem dzisiaj od niej dziwną "propozycję' XD Rozmawialiśmy o wynajmie, cenach mieszkań. Ona jako, że ma swoje mieszkanie własnościowe, ja wynajmuję to mocno się zdziwiła, ze płacę 2200zł w łodzi, a ze wszystkimi opłatami z 2600 mi wychodzi. Ona ma swoje i mówi że płaci 600, wielka płyta 2 pokoje. Dostałem od niej dziwną propozycję, że w sumie

MrBudget +256
#nieruchomosci Znowu deweloperuchy przepychają termin "gniazdownicy" w zeszłym roku nie pykło ale tylko dopłaty na horyzoncie to wypełźli spod kamienia, hrr tfu
źródło: image
Pobierz

A teraz jak patrzę na gowniaki, które wymagają od swoich rodziców kupienia nowego smartfona, albo jakiegoś innego drona, to aż mnie skręca w środku. Przeżycia gdy jest się młodym bardzo kształtują człowieka, a jak ktoś zawsze ma wszystko pod nosem to niczego nie potrafi docenić.
#truestory #feels #gownowpis #takbylo #takaprawda
@SpaceMonkey: Wszystko podstawiane pod nos, na pewno nauczy szacunku do pracy i pieniądza...
Fajnie masz na chacie...
@lijka: Totalni kretyni, sam wiem jak to jest i uważam że dzięki takiej "konfiguracji" człowiek poznaje wartość pieniądza mi ma szacunek do osób które
@Rodriquez: Teraz to już w ogóle żółć się wylała. Czyli jak ktoś ma lepiej od ciebie, to jest ścierwem. Gratuluję.
Zbieram na dom, który chce zbudowac.
Nie p-----------m kasy na lewo i prawo, daje duzo rodzicom zeby na starsze lata cieszyli sie zyciem.
Wszystko to ukształtowało we mnie skromne dzieciństwo.
Rodzice odmawiali sobie jedzenia jak nie było dla mnie i brata.
Niech tam każdy sobie ma co chce, ale ludzie z biedniejszej
@Dzindybry: Gdzie coś takiego napisałem ? stosujesz jakąś pokrętną logikę...
@Dzindybry: Jak widać nie potrafisz dokładnie czytać wpisów no ale czego można się spodziewać po zielonce. Pokrętna logika
@lijka: Jest na odwrót, bo dzieci z dobrych domów radzą sobie lepiej. I nie chodzi tu tylko o to, że na starcie dostają samochód czy mieszkanie, ale przez zwykłą wygodę mają potem więcej umiejętności, bo mają kasę na korepetycje, na wycieczkach zagranicznych, kursach uczą się języków, szybciej mają prawo jazdy, przez sieć kontaktów szybciej mogą zacząć się rozwijać