Aktywne Wpisy

StaryWedrowiec +224
DoktorMorela +9
Spotkałem sie na grilla ze znajomymi i chyba na wykopie siedzą życiowe porażki i niedojdy.
Myślałem że jako lekarz mam fajne zarobki i mało kto tyle zarabia tymczasem:
Programiści mają 2/3 roboty w których jak to określają robią nie wiecej niz godzinę/dwie pracy dziennie.
Chlop co robi w plejadzie i pisze artykuły z prompta zarabia 17k netto bo ma 50% kosztow uzyskania przychodu. Typek co projektuje jakies instalacje to samo. 50% kosztow uzyskania przychodu. Ktoś
Myślałem że jako lekarz mam fajne zarobki i mało kto tyle zarabia tymczasem:
Programiści mają 2/3 roboty w których jak to określają robią nie wiecej niz godzinę/dwie pracy dziennie.
Chlop co robi w plejadzie i pisze artykuły z prompta zarabia 17k netto bo ma 50% kosztow uzyskania przychodu. Typek co projektuje jakies instalacje to samo. 50% kosztow uzyskania przychodu. Ktoś

@gerbilos: powiedział typ, który nie widzi róznicy między niewkształconą polatologią, a wykształconymi ludźmi.
@Nensala: Bardzo ciekawe, rozwiń proszę. Ile znasz Ukraińców? Są roszczeniowi czy pracują?
Czy oceniasz może na podstawie wypowiedzi tamtejszych polityków, z których do Polski dociera pewnie najbardziej kontrowersyjny 0,5%?
Na poziomie państw, jakie Ukraina ma roszczenia i wobec kogo?
A jeśli już mówimy o czymś takim jak "zachowywanie się jak dzicz", to musimy pamiętać, że nie jest to kwestia jakichś narodowych przywar, lecz różnic wynikających z innych standardów życiowych. Innymi słowy biedy- nic, czego nie można nie zmienić.
@Nensala: przedawkowałaś wypok, i to w znacznym stopniu. tak jakby rosczeniowe podejście do życia posiadali tylko Ukraińcy, Polakom nie zdarzają się tego rodzaju postawy.
Zaręba, ekspert z organizacji Pracodawców Rzeczpospolitej Polskiej:
W ogóle - Czym jest dla nas ukraina że aż taka dyskusja sie tu toczy? Czymś ważnym? Czy dla ukrów Polska jest czyms ważnym? Owszem, dla tych co tutaj jeżdzą albo już przyjechali i zyją jest bardzo wazna, ale dla zwykłego ukraińca który mieszka i utrzymuje sie u siebie? Jak to jest
Liczy się, że Polska ma dłuższą historię i żeśmy muzułmanów pod Wiedniem pogonili!!!!!!!!!!!!11 To jest wyznacznik państwa XD