Wpis z mikrobloga

• 1022
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rozpustnik: A jakie to ma znaczenie ile jakis kraj istnieje? Oprócz historii kraju jest też historia narodu. Myślisz, że Belgowie liczą swoja historię od XIX wieku? I może jeszcze mają z tego powodu kompleksy wobec ''tysiacletniej Polski''?
Kurdowie do dzisiaj nie mają własnego państwa, a jakoś nie jest to powodem do wyśmiewania ich.
  • Odpowiedz
@Rozpustnik: takie samo smieszkowanie jak Twoje

Wszystko cos gdzies ma poczatek i gdzies ma koniec rowniez i Polska, USA czy jak szurszur wskazal Belgia kiedys nie istnialy, teraz istnieja i kiedys znow istniec nie beda tak samo jak ja czy Ty. Wszystko jest kwestia czasu. Poza tym historia narodu tez nie pokrywa sie z historia panstwa w ktorym on zyje.
  • Odpowiedz
  • 6
@maniac777 Z taką logiką to ziemia, wszechświat i wszystko co było i będzie jest kwestią czasu. Nie używał takiego porównania bo jest ono oczywiste i nic poza tym, że wszystko przemija nie wnosi. Piszę o tym tworze postsowieckim, nie dorabiam ideologii jak Ty, która głosi że wszystko kiedyś powstało. Mamy się cofnąć do powstania państwa Sumerów?
  • Odpowiedz
@szurszur inna sprawa odkąd istnieje naród ukraiński, albo sama ukraińska idea?? To wszystko są produkty późnego XIX stulecia. Jak napisał kiedyś Hrycak, wszystkich którzy w drugiej połowie XIX wieku czyli się Ukraińcami można by zmieścić w przedziale jednego pociągu
  • Odpowiedz
Z taką logiką to ziemia, wszechświat i wszystko co było i będzie jest kwestią czasu.

@Rozpustnik: Alez oczywiscie.

Tak to juz jest ze kraje powstaja i znikaja (tak samo jak ludzie) ale czy to czyni je w jakis sposob
  • Odpowiedz
@Rozpustnik Wytłumaczy ktoś mi dokładnie skąd ta nienawiść do Ukraińców? Rozumiem że mam sporo różnego rodzaju sporów i konfliktów historycznych, ale moim zdaniem to nie jest wystarczający powód żeby traktować wszystkich Ukraińców jak śmieci, a tak są oni traktowani przez sporą część Polaków dla których chyba jedynym powodem do naśmiewania się jest fakt że jesteśmy krajem trochę bardziej rozwiniętym.
  • Odpowiedz