Aktywne Wpisy

Codon +24
#gielda Tak, jak obiecałem, wrzucam top 5 akcji w Ameryce z niezrealizowanym zyskiem, wartości w USD. Tickerów chyba nie trzeba nikomu objaśniać :)
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
źródło: 1000008310
PobierzJa wiem, że będziecie mnie jak zwykle hejtować i wyzywać, ale wyjaśnię wam dlaczego w ogóle potrzebuję Efektu Skali i skąd to całe moje narzekanie. Teraz macie mnie za oszołoma, ale czesto wielkich wieszczy doceniało się wiele lat, czasem stuleci od ich kresu.
Nie byłoby tego problemu, gdyby nie jesten problem (ot taka tautologia)
Problem polega na tym, że żyjemy na własne życzenie w najdroższym kraju na świecie i żeby tu cokolwiek kupić
Nie byłoby tego problemu, gdyby nie jesten problem (ot taka tautologia)
Problem polega na tym, że żyjemy na własne życzenie w najdroższym kraju na świecie i żeby tu cokolwiek kupić

Komentarz usunięty przez autora
Kurdowie do dzisiaj nie mają własnego państwa, a jakoś nie jest to powodem do wyśmiewania ich.
@Rozpustnik: przypuszczam ze to i tak dluzej niz istniejesz Ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Wszystko cos gdzies ma poczatek i gdzies ma koniec rowniez i Polska, USA czy jak szurszur wskazal Belgia kiedys nie istnialy, teraz istnieja i kiedys znow istniec nie beda tak samo jak ja czy Ty. Wszystko jest kwestia czasu. Poza tym historia narodu tez nie pokrywa sie z historia panstwa w ktorym on zyje.
@Rozpustnik: Alez oczywiscie.
Tak to juz jest ze kraje powstaja i znikaja (tak samo jak ludzie) ale czy to czyni je w jakis sposob