Wpis z mikrobloga

• 1022
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jest różnica, bo na zachodzie zachowuje się tak tępa patologia po zawodówkach

@Tical25: Bzdura. Na zachód wyjeżdżają również ludzi wykształceni i sam osobiście znam takich którzy po dwóch latach na zachodzie zapominają polskiego i liczy się dla nich tylko niemiecki.

a w Polsce wykształceni Ukraińcy, czyli ich "elita".

@Tical25: To też śmieszne.
  • Odpowiedz
Na zachód wyjeżdżają również ludzi wykształceni i sam osobiście znam takich którzy po dwóch latach na zachodzie zapominają polskiego i liczy się dla nich tylko niemiecki.

@PatologiiZew: Widzisz, a ja takich nie znam. Pewnie tez nie poznam, bo prawdopodobnie tacy nie istnieją. Wszak inteligentni ludzie wiedzą jak żałosne jest takie zachowanie.
  • Odpowiedz
bo prawdopodobnie tacy nie istnieją. Wszak inteligentni ludzie wiedzą jak żałosne jest takie zachowanie.

@Tical25: To mam wrażenie że życia nie znasz. Wielu moich rówieśników wyjechało i tak to wygląda coraz częściej. Prędzej przeciętny Sebastian poczuje przywiązanie do Polski i tu wróci niż człowiek wykształcony który ma tam więcej perspektyw.
W sumie to zabawne że nie znasz takich Polaków ale jednocześnie masz wiedzę o takiej postawie w wykonaniu Ukraińców.
Poza
  • Odpowiedz
Prędzej przeciętny Sebastian poczuje przywiązanie do Polski i tu wróci niż człowiek wykształcony który ma tam więcej perspektyw.

@PatologiiZew: nie trzeba być przywiązanym do Polski, żeby nie robić z siebie debila. A robieniem z siebie debila jest zachowanie które opisywałem.
  • Odpowiedz
Tak, to dlatego za granicą jest tyle ukraińskich sklepów, a polskich nie ma wcale. A nie, jest całkowicie odwrotnie, a ty szerzysz brednie.

@Tical25: Haha nie rozmieszaj mnie. Ja nie porównuje promowania kultury poprzez sklepy (nawiasem mowiac nawet na poloinijnej stronie pisano, że czesto wlascicielami polskich sklepów są Hindusi) ale budowaniu wpływów przez emigracje. Zobacz sobie ukrianska diaspore w Kanadzie, gdzie maja swoich ludzi w rzadzie i armii i zobacz
  • Odpowiedz
No własnie to pisowska prawica niszczy pozytywne wspolczesne pozytywne symbole jakie udalo sie nam w swiecie wypromować.

@szurszur: Ty musisz być Ukraińcem. Aż wylewa się z ciebie mongolskie, czyli typowo wodzowskie, myślenie. Polska jako kraj trwa i trwać będzie niezależnie od władzy, "póki my żyjemy" jak jest u nas w hymnie. To co robi PiS, czy PO nie ma żadnego wpływu na realna wartość Polski, jako kraju, bo oni rzadzą
  • Odpowiedz
I jakąż to historię ma ta wspaniała Ukraina? xD Że są zwykłymi Rusami.

@Flypho: Napisałeś to tak jakby bycie bycie Rusinem było powodem do wstydu. Nie zapominaj, że Słowianie sa spokrewieni a przed wiekami wszyscy siedzieli w lasach i nad rzekami i nawet tyłka nie potrafili dobrze podetrzeć w czasie gdy muzułmanie byli rozwinietą cywilizacją.
  • Odpowiedz
@Tosiek14: Mamy sporo konfliktów historycznych ale mamy też sztucznie, propagandowo stworzone nacje by doprowadzić do wojen domowych czy rzezi. Pod zaborami Austriackimi była to popularna praktyka i stąd mamy dziś Słowaków którzy mordowali Czechów, Ukraińców którzy mordowali Polaków i oczywiście kraje Bałkańskie.
Czyli w skrócie Ukraina została stworzona jako kraj biednych, którym następnie wpojono że ich bieda i problemy są spowodowane zaborem polskim, jako kraj którego jedynym zadaniem jest mordowanie
  • Odpowiedz
"póki my żyjemy" jak jest u nas w hymnie.

@Tical25:
O ja prdl. Taki wywyższający się patriota wyśmiewający inne nacje za brak szacunku do własnej kultury a nawet słów własnego hymnu nie zna.
I Ty mnie sugerujesz, że nie jestem
  • Odpowiedz
Tak robi polskojęzyczny plebs, a nie Polacy. Nie widziałem jeszcze inteligentnego, wykształconego Polaka, który "zapomniałby" swojego języka, a u Ukraińców to norma nawet po dobrych studiach.

@Tical25: Typowe "no true Scotsman". Zanim zaczniesz pisać komentarze polecałbym zapoznać się z zasadami prowadzenia dyskusji. Pozdrawiam cieplutko.
  • Odpowiedz
Taki wywyższający się patriota wyśmiewający inne nacje za brak szacunku do własnej kultury a nawet słów własnego hymnu nie zna.

I Ty mnie sugerujesz, że nie jestem Polakiem.

@szurszur: XDDDDDDDDDD Częsta pomyłka, którą widać nawet w wierszu Przybosia pt. "Póki my żyjemy" miałaby o czymkolwiek swiadczyć XDDDDDDDDDD

Jednak azjatyckość z ciebie się wylewa, skoro bardziej dbasz o formę niż o treść. Tam też ważniejsze jest głośnie krzyczenie o patriotyzmie i
  • Odpowiedz