Aktywne Wpisy

thorgoth +59
Mężczyzna w klapkach twierdzący że jest Jezusem zaczepiał pasażerów poznańskiego tramwaju, kilkoro z nich uderzył "z liścia". Interweniowała motornicza, próbując wyrzucić jegomościa z tramwaju.
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne

arturooo000 +45
#gielda LOL, Polacy tylko 3-5% swoich oszczędności (gotówki) lokują na giełdzie. Okolo 73% leży sobie na kontach albo lokatach XD.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.

Myślałem że jako lekarz mam fajne zarobki i mało kto tyle zarabia tymczasem:
Programiści mają 2/3 roboty w których jak to określają robią nie wiecej niz godzinę/dwie pracy dziennie.
Chlop co robi w plejadzie i pisze artykuły z prompta zarabia 17k netto bo ma 50% kosztow uzyskania przychodu. Typek co projektuje jakies instalacje to samo. 50% kosztow uzyskania przychodu. Ktoś inny na b2b w zakładzie samochodowym przeinstalowuje sterowniki w autach. 400zl za h pracy.
Momentami dałem sobie wmówić ze 27tys brutto na uop za 3 dyżury i 160h to jest majątek i prawie w to uwierzyłem tymczasem zarabiam wiecej brutto a netto jestem j----y tak ze od połowy roku dostaje jakies 10k netto na reke. I c---a wiecej dostanę bo nikt nie szuka lekarzy mojej specki do pracy.
Hitem okazała się dziewczyna pracująca w gminie ktora jak wyszlo wpada w drugi próg w lipcu bo dostają nagrody kwartalne i one przekraczają drógi próg. Ona tam nawet nie jest kierownikiem wydziału tylko zwykłą babą w gminie.
Takze żyjecie chyba pod kamieniem albo jesteście jeszcze większymi frajerami niż ja i ktos na was po prostu zarabia lub uprawiacie niewolnicy tryb pracy.
No jestem frajerem xd
#lekarz #lekarze #zdrowie #medycyna #praca
Komentarz usunięty przez moderatora
@ja-chira: bardzo dobra dniówka
@DoktorMorela: no jesteś. Teraz to nawet sprzątaczka ma więcej już nie mówiąc o budowlańcach. Tam im za wstawanie do pracy płacą więcej, a jak już dojdą do roboty to nic nie muszą robić oprócz opierania się o łopatę.
Jak widze to kazdy z wyższym wykształceniem który jest specem w swojej dziedzinie i poświęcił czas i pieniądze na rozwoj w zawodzie ma wiecej.
Mam 4o lat zarobki jak jakis junior.
@DoktorMorela: chyba
A na tym grillu był jakiś chińczyk?
Jeśli nie to znaczy, że nie ma chińczyków.
Zanim zaczniesz obrażać ludzi to wyjdź z bańki. Zastanawiałeś sie kiedys, że skoro wszyscy zarabiają pełno pieniędzy to skad taka mediana zarobków?
A i pamietaj, Polacy kochają stare samochody i male
@DoktorMorela: tylko wiekszy
Zerknij jak wyglada mediana zarobkow w PL.
Sprawdz jak wyglada zestawienie zarobkow po uczelniach technicznych Z WYLACZENIEM it.
Dales typowi rade niczym czolg z jeziora ¯\(ツ)/¯
@DoktorMorela: trzeba było studiować na kierunku kreatywnym, a nie wkuwać na pamięć łacińskie nazwy i dawkowania. W niektórych krajach twoi koledzy chociaż potrafią w empatię, a wam nawet tego się nie chce. To dlaczego byś miał płacić mniej niż najwyższa stawka podatku?
@DoktorMorela: drogi doktosze, jak Pan morze.