Wpis z mikrobloga

Dziś na śniadaniu w #korposwiat poruszyłem temat z wykopaliska, dotyczący zarobków w Lidlu, gdzie mają wzrosnąć nawet do 3300pln. Wybuchnęła taka #gownoburza wśród #rozowepaski ze mało się nie pozabijały. Aż się ulotniłem żeby nie oberwać rykoszetem. Wiecie o co poszło?
Jedna "mądra inaczej" powiedziała, że to jest "poroniony pomysł" żeby baby bez szkoły zarabiały na kasie "nic nie robiąc" tyle samo, albo więcej, co ludzie po latach studiów. Na koniec swojej "błyskotliwej" wypowiedzi dodała, że powinno to być jakoś uregulowane żeby były właściwe "dysproporcje w zarobkach" między ludźmi wykształconymi, a tymi z byle jaką szkołą!
Dawno nie byłem świadkiem takiej żenady, #logikarozowychpaskow i #rakcontent

• 139
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

proste zmiany po 8-12 godzin pracy fizycznej, dom browar i mieć wszystko w p-----e.

@jokefake: niby tak, ale masz też system pracy trzyzmianowy, co jakiś czas pracę w weekendy (z odbiorami w środku tygodnia, zajebiście), trucie d--y o nadgodziny - to wszystko też w-----a i nie jest tak sielankowo, szczególnie że jednak też się od Ciebie coś wymaga, gdy już trochę popracujesz i ogarniasz. Pracowałem na magazynie, w studenckich czasach
  • Odpowiedz
  • 1
@chozi tez znam mnostwo takich kim oni nie sa i oceniaja ludzi po kierunkach, uczelni, i pracy najczesciej od dup takie gowna wychodza...
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal: A matka mojej byłej laski powiedziała, że kto nie ma studiów jest tępy i u niej w korpo gnoją i szydzą z ludzi bez studiow xD I dla niej najbardziej istotne jest to ile kto zarabia i wszyscy jej chłopacy byli 'wybrakowani' xD
  • Odpowiedz
niby tak, ale masz też system pracy trzyzmianowy, co jakiś czas pracę w weekendy (z odbiorami w środku tygodnia, zajebiście), trucie d--y o nadgodziny

@Pete1: a myślisz, że teraz nie j---e nadgodzin za które nikt mi nie płaci, nie odbieram telefonów od z-------h kontrachentów/ich pracowników w niedziele rano albo sobote wieczorem bo przypomnieli sobie, ze na poniedziałek coś trzeba zrobić/przyjeżdża ktoś kto w polsce jest na pół roku i trzeba
  • Odpowiedz
a myślisz, że teraz nie j---e nadgodzin za które nikt mi nie płaci

@jokefake: to c-----o. U mnie w tej pracy na magazynie wszystko było legit, nadgodziny 50%, jak przychodziłeś w dzień wolny to 100%, a za nocki nawet 120%. xD Za duża firma, żeby wałki robić.

W każdym razie praca pracy nierówna. Możesz trafić na c-----ą pracę fizyczną, a zajebistą "umysłową", jak i na odwrót. Ja mam to szczęście,
  • Odpowiedz
@chozi: Tyle, że to jest 3300 brutto w tym lidlu czyli 2400 niecałe na rękę. W dużych aglomeracjach gdzie mało rąk do pracy, typu Warszawa, to muszą płacić. Co to za gówniane korpo skoro różowe tam dostają tyle. Tyle to zarabia Junior ze stażem mniejszym niż rok. No i podwyżki w marketach też dadząimpuls zarobkowy w korposzczurolandach.

Inna sprawa, że te 3300 brutto to za cały etat a lidl zatrudnia
  • Odpowiedz
@chozi: przeciez caly wykop jest jak ta idiotka
poczekaj do 2050 jak juz bedzie ten dochod minimalny - tez sie znajda tacy ktorzy beda twierdzic ze nalezy sie im wiecej bo sa lepiej wyksztalceni
  • Odpowiedz
Mam teraz 3 miesiące roboty w małym sklepie- sieciowce w małym miasteczku. Ruch minimalny. Panie mają taki z-------l z robotą że nie wiadomo za co się łapać . Oczywiście minimalna krajowa. Kierowniczki trochę więcej, ale jebnie się na fakturze to ma po całej premii. I też jak trzeba to z mopem biega bo,, samo się nie zrobi"
  • Odpowiedz
@sidhellfire: a jeśli osoba po studiach pracuje w zawodzie i w tej samej firmie pracuje osoba, która ma już za sobą kilka lat stażu, to mam rozumieć, że fakt ukończenia studiów sprawia, że taka osoba ma więcej zarabiać od tej bez studiów, ale doświadczonej?

@MieszkoOstatni: 3300 brutto, to nadal 1300 zł więcej niż płaca minimalna. Poza tym sam znam wiele firm (międzynarodowych) w logistyce, gdzie nawet się nie
  • Odpowiedz
@chozi: u mnie też był ten temat i jakoś żadna nie darła ryja baa ja powoedziłem, że dobrze w końcu konkurencja działa i zabiera pracownikow kerfura,tesco czy biedry. Btw kaufland i lidl to ten sam właściciel jakby ktoś nie wiedział( )
  • Odpowiedz
@magucio skąd taki wniosek? Jeżeli wykonujesz pracę, która wymaga odpowiedniej, specjalistycznej wiedzy, to masz pełne prawo zarabiać tyle, co absolwenci kierunkowo wykształceni do wykonywania tych prac. Twoje doświadczenie jasno mówi, że się sprawdzasz w tej roli i posiadasz wszelkie kompetencje. To bardzo cenne w czasach, gdy papierek uczelni traci na wartości wraz z upadkiem systemu edukacji.
  • Odpowiedz